Lasten lukiessa koirille heidän oma lukutaitonsa kehittyy.

Hylätyistä ja löydetyistä eläimistä huolehtiva Humane Society of Missouri on aloittanut uuden projektin, jolla tehdään hyvää sekä koirien että lasten eteen. Shelter Buddies Reading Program -ohjelmassa lapset lukevat adoptointia odottaville koirille kirjoja.

Mashablen mukaan joulukuussa alkaneen projektin lukuhetkiä pidetään kerran kuussa. Lapset saavat projektin myötä kehittää lukutaitoaan lukien kirjoja ääneen ilman, että kukaan tuomitsee ja koirat oppivat samalla sosiaalisia taitoja, mikä valmistaa niitä mahdollista adoptiota varten.

Lukuhetkiä varten lapset istuvat koirien koppien edessä, mikä auttaa arkoja koiria rentoutumaan ihmisten lähellä, kun taas energiset koirat oppivat huomamaan, että rauhallinen käytös on toivotumpaa.

Ohjelmaa vetävän Jo Klepackin mukaan lasten lukutaidon kehittymisen lisäksi ohjelmalla on toinenkin positiivinen vaikutus.

”Se rohkaisee lapsia kehittämään empatiaa eläimiä kohtaan. Se on rauhallinen, hiljainen harjoitus. He näkevät sen positiivisen vaikutuksen, joka heillä voi olla”, Klepacki kommentoi.

Ensimmäisestä lukuhetkestä on julkaistu video Humane Society of Missourin YouTube-kanavalla ja se on osoittautunut suosituksi keräten yli 1,1 miljoonaa katselua.

Voit katsoa videon jutun yltä.

Lähde: Mashable


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia