Kun sinulla löytyy näitä tuotteita kaappien kätköistä, on sinulla aina jotain tarjottavaa yllätysvieraille.

Ystävien kanssa on mukava kokoontua yhteen ja viettää illanistujaisia. Toisinaan ne ovat suunniteltuja, mutta joskus istujaiset voivat saada alkunsa yllättäen, jolloin eteen voi tulla ongelma: mitä laittaa tarjolle?

Kun varustat ruoka-ainekaappisi etukäteen kattavaksi, ei tarjoiluongelmia pääse syntymään. Alle on koostettu muutama idea tuotteista, joita kaappien kätköistä kannattaisi aina löytyä yllättävien illanistujaisten varalle – edes yksi näistä tuotteista auttaa, mutta jos sinulla on nämä kaikki, olet aina valmis kestitsemään vieraita.

1. Artisokkaa, oliiveja, chilejä…

Esimerkiksi artisokan mehevät sydämet tai marinoidut oliivit voivat tehdä tavallisista leivistä tyylikkäitä alkupaloja hetkessä.

2. Pähkinöitä

Pähkinät ovat kätevä naposteltava, sillä ne ovat suolaisia, täyttäviä eivätkä ne vie paljoa tilaa kaapista.

3. Tortillalastuja ja salsaa

Nämä kelpaavat yleensä vieraalle kuin vieraalle. Voit myös tehdä juuston, oliivien ja jalopenojen kera hieman täyttävämmän tarjoilun vieraillesi.

4. Jotain makeaa

Valitse jotain sellaista kaappien kätköihin, jota et itse napostele pois, vaan se todella säilyy yllätysvieraiden varalle – kuten vohveleita. Voit myös pakastaa keksitaikinaa, josta saat tekaistua vieraille tuoreita keksejä.

5. Pasta-ainekset

Jos vierailla on isompi nälkä, voi pastakastike ja pussillinen esimerkiksi fusilli- tai pennepastaa olla tarpeen. Ja parmeesani, joka kruunaa pasta-annoksen kuin pasta-annoksen.

6. Viiniä

Lasillinen viiniä maistuu monelle vieraalle. Se menee sellaisenaan tai naposteltavien kyytipoikana.

7. Alkoholittomia juomia

Jotain muuta siis kuin vettä. Limsa, jäätee ja mehu ovat ihan hyviä vaihtoehtoja, jos vieraiden joukossa on heitä, jotka eivät voi viiniä syystä tai toisesta juoda.

8. Muutama noutoruokamenu

Jos kaikki muu menee pieleen, aina voit soittaa ja tilata ruokaa kotiovelle. Pari isoa pitsaa jo riittää illanistujaisiin evääksi.

Miten sinä olet varautunut yllätysvieraisiin? Kerro kommenteissa!

Lähde: Huffington Post