Talvikelit ovat tulossa, jolloin kaapeista pitää kaivella esille lämpimämpää päällepantavaa.

Nyt kun kaivelet kaappejasi, jos sieltä löytyy esimerkiksi talvitakki, jota et enää itse aio käyttää, sille voisi löytyä toinen käyttäjä, joka olisi siitä erityisen kiitollinen. Jos talvitakki on täysin käyttökelpoinen, olisi sen roskiin heittäminen huono idea, koska siellä se ei enää lämmitä ketään.

Sen sijaan voisit viedä vanhan talvitakkisi sekä muita talvivaatteitasi esimerkiksi Pelastusarmeijan vaatekeräyslaatikoihin. Tässä on linkki järjestön sivustolta löytyvään karttaan, josta löydät kaikkien vaatekeräyspisteiden ja kirpputorien paikat.

Toinen vaihtoehto on osallistua Pelastusarmeijan ja Vero Moda -muotiketjun yhteiseen kampanjaan, jossa hankitaan lämpimiä vaatteita naisille. Kampanja kestää 25. lokakuuta asti. Voit viedä talvitakin suoraan muotiketjun myymälöihin. Jos sinulla itsellä on esimerkiksi talvivarusteissasi jotain puutetta, saat samalla hankkia myymälästä sen 20 % alennuksen kera, samalla kun olet tuonut liikkeeseen talvitakkisi, jota et itse enää tarvitse.

Talvitakki korjataan tarpeen vaatiessa, ja avun tarpeessa olevat naiset saavat vain käyttökelpoisia talvitakkeja sekä muita lämpimiä talvivaatteita. Ne jaetaan niitä tarvitseville Pelastusarmeijan yömajoissa ja muissa sosiaalisen työn pisteissä.

Samankaltainen kampanja järjestettiin viime syksynä Tanskassa, jonka avulla 6 000 vaatekappaletta saatiin lahjoitettua avuntarpeessa oleville naisille. Löydät lisätietoa tästä yhteistyökampanjasta esimerkiksi täältä Pelastusarmeijan sivustolta.