Älä sano näitä viittä lausetta juuri eronneelle ystävällesi.

Parisuhteen päättymisestä toipuminen on vaikeaa ja sinä aikana tarvitsee tukea läheisiltä. Joskus ystävät voivat kuitenkin päästää suustaan ulos vääriä asioita, jotka eivät autakaan erosta toipuvaa.

Seuraavan kerran, kun läheisesi joutuu käymään läpi eroa, vältä näitä lauseita häntä lohduttaessasi:

1. ”Mitä sinä teit?”

Tämän kysyminen kuulostaa syyttelevältä. Sitä et halua kuitenkaan tehdä, kun eronnut kaipaa tukea – ei syytöksiä.

2. ”Luuletko, että hän petti sinua?”

Tämä voi vaikuttaa viattomalta kysymykseltä, mutta jos eronnut ei ole edes ottanut pettämisen mahdollisuutta huomioon, voi se johtaa negatiivisesmpaan lopputulokseen. On eri asia, jos eronnut ottaa aiheen itse esille kuin se, jos olkapäätä tarjoava ottaa asian esiin. Kysymys leikittelee liikaa eronneen mielikuvituksella eikä tarjoa lohtua.

3. ”Nooh, sinä olitkin hieman…”

Tämä antaa kuvan, että et ole ystäväsi puolella ja ymmärrät, miksi hänet on jätetty. Vaikka hän ei olisi ollutkaan maailman ihanin kumppani, älä mainitse asiasta nyt, kun hän suree eroa. Hänen olonsa on valmiiksi surkea, joten häntä ei tarvitse lannistaa entisestään.

4. ”Ehkä jos koettaisit XX?”

Laitoit sitten XX:n paikalle laihduttamisen, tienaamisen tai minkä tahansa, on se vaarallinen lause. Jos ystäväsi kaipaa neuvojasi, hän kysyy niitä. Jos hän ei kaipaa niitä, ole enemmän kuuntelija ja anna ystäväsi puhua.

5. ”Ai hänkö on nyt sinkku?”

Jos haluat tuhota ystävyyssuhteesi, tämä on yksi tapa tehdä se. Ystävääsi sattuu jo valmiiksi ja jos kyselet hänen exästään, väännät vain veistä haavassa.

Mieti ystävääsi lohduttaessasi, millaista olisi olla hänen tilallaan. Jos on olemassa lauseita, jotka satuttaisivat sinua erosta toipuessasi, älä mene sanomaan sellaisia erosta toipuvalle ystävällesikään.

Lähde: Your Tango