Seitsemän päivää häihin, seitsemän asiaa joita välttää.

Muutamia päiviä ennen hääkellojen soittoa voi tehtävälista olla melko pitkä niiden asioiden osalta, jotka täytyy varmistaa ennen ison päivän alku. On kuitenkin myös olemassa asioita, joita ei pitäisi tehdä muutamia päiviä ennen häitä.

Lue alta, mitä asioita morsianten kannattaa vältellä viikkoa ennen hääpäivää.

1. Uusi hiusväri

Hiusstylisti Paul Labrecque kehottaa välttämään tekemästä muutoksia hiusten väriin viikkoa ennen häitä.

”Koskaan ei voi tietää, millä tavoin väri hapettuu tai miltä se näyttää ihonvärisi kanssa”, hän kommentoi.

Jos haluat virkistää sävyäsi, pyydä kampaajaasi laittamaan kirkastetta hiuksiisi, mikä Labrecquen mukaan lisää hiusten kiiltoa. Jos kuitenkin saat huonon värin hiuksiisi ennen suurta päivää, et tee paljon tuhoa hiuksillesi, jos värjäät sen heti uudestaan – kunhan värjäämisessä ei ollut mukana hirveästi vaalennusaineita, Labrecque neuvoo.

2. Alkoholi

Alkoholissa on paljon lisäkaloreita, joten kannattaa vältellä sitä jo yli viikkoa ennen häitä. Välittömät alkoholin vaikutukset ovat taas pöhöttynyt olo ja ulkonäkö. Alkoholi myös laajentaa verisuoia, joka voi johtaa punoitukseen, mikä taas voi tehdä hääkuvien ottamisesta epämiellyttävää.

3. Uusi treeni

”Pitäydy tutussa treenissäsi, sillä hetki ei ole oikea uusille liikkeille”, ohjeistaa ryhmäliikuntaohjaaja Melissa Paris.

Jos tavoitteenasi on laihtua, varmista, että aloitat uuden kunto-ohjelman hyvissä ajoin ennen hääpuvun sovittamista. Jos taas haluat purkaa häästressiä, lähde kävelylle tai lenkille ystäväsi kanssa, Paris vinkkaa.

4. Kuorinnat ja mikrohionnat

Kuorinnat ja mikrohionnat lupaavat silkkisen pehmeän ihon, mutta niitä ei kannata ottaa viikkoa ennen häitä.

”Joillakin ihmisillä kemikaalisen kuorinnan tai mikrohionnan jälkeen iho kuoriutuu jatkuvasti, mikä jättää kuollutta ihoa pinnalle ja se voi kasautua meikin alle. Toisilla iho menee todella punaiseksi ja ärtyneeksi”, esteetikko Nina Patino sanoo.

Meikki voi tämän jälkeen vain pahentaa ärsytystä.

”Sovi kuorinnat, mikrohionnat ja muut hoidot vähintään kahta viikkoa ennen häitäsi siltä varalta, että niistä aiheutuu punoitusta tai mustelmia”, kertoo Debra Jaliman.

5. Sinulle uudet ihonhoitotuotteet

”Älä vaihda ihonhoitorutiinejasi, jos häihin on alle kaksi viikkoa. Sinun pitäisi tehdä muutokset kuukausia ennen”, Jaliman sanoo.

Uuden tuotteen käytön aloittaminen voi aiheuttaa allergisen reaktion, kuivuutta, rasvaisuutta tai joukon muita sivuvaikutuksia, jotka vievät aikaa korjata.

”Pidä huolta, että näet ihotautilääkäriäsi pari kuukautta etukäteen, sillä hän voi antaa sinulle henkilökohtaisen häitä edeltävän ihonhoitorutiinin, joka vastaa sinun huoliisi ja varmistaa, että ihosi on säihkyvä hääpäivänäsi. Ihotautilääkäri on yhtä tärkeä kuin pukusovitukset ja kukat”, neuvoo lääkäri Rosemarie Ingleton.

6. Valvomiset myöhään yöhön

Muista nukkua kunnolla, sillä univajeessa kehot tuottavat enemmän hormonia, joka kertoo milloin pitäisi syödä ja vähemmän hormonia, joka kertoo, milloin olisi aika lopettaa syöminen. Tämä on laihdutuskuurit tuhoava yhdistelmä, etenkin jos syöt roskaruokaa. Suolaiset välipalat turvottavat ja ravintoarvottomat ruoat tekevät sinusta verkkaisen. Univaje vaikuttaa myös immuunijärjestelmään. Lääkäri Frank Lipmanin mukaan on myös todennäköisempää sairastua virusinfektioon, jos et ole nukkunut tarpeeksi. Nukkumalla kunnolla vältyt myös tummilta silmän alusilta ja hipiäsi on parempi sekä olet onnellisempi, rauhallisempi morsian.

7. Liiallinen kofeiini

”Kofeiini on piriste ja ärsyke, etenkin hermostolle. Sinulla on jo valmiiksi ahdistusta ja hermostuneisuutta. Sinun ei tarvitse lisätä stressiäsi”, Lipman sanoo.

Kofeiini voi tehdä myös tuhojaan kaunistautumista ajatellen.

”Kofeiini kuivattaa ja voi aiheuttaa tummia silmän alusia”, Jaliman kommentoi.

Kofeiinia sisältävissä juomissa, olivat ne sitten energiajuomia tai Starbucksin listalta tuttuja juomia, on paljon sokeria. Asiantuntijoiden mielestä sinun normaali kahvinkulutuksesi on ihan ok, mutta liikaa sitä ei saa nauttia.

Lähde: Brides