Kuulostaako astioidenpesu ja ruuanlaitto samaan aikaan liian hyvältä ollakseen totta? Ruokaa voi todella kypsentää astianpesukoneessa pesuohjelman aikana.

Ruuanlaitto astianpesukoneessa säästää energiaa ja vaivaa. Italialaisen kirjailijan Lisa Casalin keittokirjassa Cucinare in Lavastoviglie annetaan vinkkejä, miten yhdistää ruuanlaitto ja astianpesu ympäristöystävällisesti.

Homma hoituu näin: ruoka pakataan ilmatiiviseen ja kuumuutta kestävään pussiin tai pakkaukseen. Tälläinen voi olla esimerkiksi kannellinen lasipurkki. Pakkauksen tulisi olla sellainen, ettei ruoka pääse kosketuksiin astioista irtoavan lian tai pesuaineen kanssa.

Ruokapakkaus sijoitetaan astianpesukoneen yläkoriin ja muu astianpesukone täytetään normaalisti. Sitten vain normaali pesuohjelma päälle ja odottelemaan! Pesuohjelman lopuksi astiat ovat puhtaat ja ruoka valmista. Pesulämpötila kannattaa valita laitettavan ruuan mukaan. Korkein suositeltava lämpötila ruuanvalmistukseen on 75 astetta.

Astianpesukone sopii ruuanvalmistukseen erityisesti hauduttamalla kypsytettävien ruokien suhteen. Onpa Casali valmistanut astianpesukoneessa omenapiirakankin.

Lähde: Helsingin Sanomat