Vähättelevä kommentti innosti naista kirjoittamaan avoimen kirjeen, joka tuo esiin, kuinka tärkeitä sairaanhoitajat ovat.

”Olet vain sairaanhoitaja.” Yli 18 vuotta sairaanhoitajan töitä tehnyt Caitlin Brassington on kuullut tämän vähättelevän tokaisun useita kertoja uransa aikana.

Yhden kiireisen työvuoron jälkeen Brassington oli menossa kotiin, kun hän matkalla pysähtyi kauppaan ja törmäsi siellä tuttavaan, joka ei ollut ennen nähnyt häntä hoitajan työvaatteissa. Kolmen lapsen äiti sai jälleen kuulla vähättelevän kommentin: tuttava kertoi, ettei ollut ymmärtänyt, että Brassington on vain sairaanhoitaja.

Tällä kertaa kommentti kuitenkin vaikutti Brassingtoniin ja hän inspiroitui kirjoittamaan silmät avaavan, puhuttelevan ja liikuttavankin avoimen kirjeen sairaanhoitajan työstä sosiaalisessa mediassa.

Kirjoituksessa Brassington tuo esiin sairaanhoitajan työn monia eri osa-alueita ja osoittaa, kuinka tärkeästä ammattikunnasta on kyse. Alla on poimintoja hänen kirjoituksestaan suomennettuna ja voit lukea kirjoituksen kokonaan artikkelin lopussa.

”Olen auttanut tähän maailmaan vauvoja, joista monet kaipasivat apua saadakseen hengitettyä ensimmäistä kertaa, ja silti olen vain sairaanhoitaja.

”Olen pitänyt potilaita kädestä ja varmistanut heidän arvokkuutensa, kun he ovat hengittäneet viimeisen kerran, ja silti olen vain sairaanhoitaja.”

”Olen elvyttänyt potilaita ja tuonut heidät takaisin eloon, ja silti olen vain sairaanhoitaja.”

”Osaan ottaa verikokeen, laittaa kanyylin ja ommella haavan, ja silti olen vain sairaanhoitaja.”

”Osaan sanoa painon perusteella lapsesi tarvitseman adrenaliini- tai amiodaroniannoksen määrän, jota hänen henkensä pelastamiseksi voidaan tarvita, ja silti olen vain hoitaja.”

”Minulta menee ohi joulut, lasteni syntymäpäivät ja koulumusikaalit, kun tulen töihin huolehtimaan sinun läheisistäsi, ja silti olen vain sairaanhoitaja.”

”Minulla on kokemusta ja tietoa, joka on pelastanut ihmishenkiä. Joten jos olen vain sairaanhoitaja, sitten olen siitä älyttömän ylpeä.”

Brassingtonin kirjoitus on kerännyt paljon kiitosta ja monet tekstiä kommentoineet ovat myös esittäneet sen kautta kiitoksia sairaanhoitajille tekemästään työstä.

Voit lukea koko kirjoituksen alta ja jos julkaisu ei näy, löydät sen täältä.

’Just a Nurse’. I am just home from a busy shift, looking very ordinary in my scrubs. On the way home today I stopped at…

Julkaissut Caitlin Brassington 6. lokakuuta 2016

Lähde: Metro