Feministisellä asenteella maustettu mainosvideo on ylistys erilaisille naisille.

Ruotsalaisen vaatejätti H&M:n syksyn 2016 malliston mainosvideosta on tullut viraalihitti sen naiseuden monimuotoisuutta juhlistavan sanomansa ansiosta. Mainosvideon viesti tuntuukin olevan, että ladyna, naisena, oleminen on sitä, että tekee mitä ikinä itse haluakaan tehdä.

Mainosvideolla on mukana erilaisia naisia, jotka ovat sellaisia kuin haluavat olla kurveista karvaisiin kainaloihin. Videolla nähdään muun muassa transnainen matkalla töihin, nuori nainen istumassa miesmäisesti metrossa sekä nainen yrityksen johdossa.

Mainoksen taustalla soi Lion Baben esittämä uusi versio Tom Jonesin She’s A Lady -hitistä. Huffington Postin mukaan mainosvideo on mahtava selostus siitä, mitä tarkoittaa olla nainen nykypäivänä.

”Viihdyttävä, itsepäinen, omalaatuinen ja peloton. Kovis, itsenäinen ja vapaan tahdon omaava”, mainoksen yhteydessä YouTubessa on listattu naisten ominaisuuksia sekä kehotetaan #ladylike-hashtagin avulla kertomaan, mitä hienostunut tai naisellinen käytös merkitsee itselle.

Feministisen sävyn omaava mainos on saanut erittäin positiivisen vastaanoton ja se on kerännyt paljon kiitosta Twitterissä. Alla onkin muutama esimerkki mainoksen saamista kommenteista:

”Hurraa vartaloon positiivisesti suhtautuvalle mainokselle, juhlistetaan kauneutta sen monimuotoisuudessa.”

Grace Ellis

@GCDEllis
Hurrah for body positive advertisement, let's celebrate beauty in all its diversity #ladylike @ForsBodenfors youtube.com/watch?v=8-RY6f…

”Voi kyllä. Tämä on mahtava. Lisää tällaisia mainoksia, kiitos!”

”Kiitos H&M tästä mahtavasta juhlistuksesta siitä, mitä todella tarkoittaa olla lady.”

”Toivon, että kaikki muut merkit ottavat mallia. Lady on sitä, mitä hän hitto soikoon haluaa olla.”

”#ladylike tarkoittaa mitä tahansa, mitä se tarkoittaa sinulle. Olen lady, koska olen minä.”

Mitä mieltä sinä olet mainoksesta? Kommentoi alla!

Lähde: Huffington Post