Tutkimus: Satunnainen seksi voi ollakin hyvästä sinulle

Sosioseksuaalisuuteen kallellaan olevien henkilöiden kohdalla satunnainen seksi oli kytköksissä muun muassa korkeampaan itsetuntoon.

New Yorkin yliopiston tekemä tutkimus laittoi uusiksi käsitykset satunnaisen seksin vaikutuksista itsetuntoon ja itsekunnioitukseen, kertoo brittilehti Metro. Tutkimuksen mukaan satunnainen seksi voi ollakin hyvästä.

Tutkijat pyysivät yliopiston opiskelijoita pitämään päiväkirjaa 12 viikon ajan ja kirjoittamaan muistiin tuntemuksiaan satunnaisen seksin jälkeen. Metron mukaan tulokset olivat yllättäviä.

”Sosioseksuaalisesti rajoittumattomien henkilöiden ollessa kyseessä, satunnainen seksi liittyi korkeampaan itsetuntoon ja tyytyväisyyteen elämän suhteen sekä alempaan masennukseen ja ahdistukseen”, tutkijat kertoivat Metron mukaan.

”Tyypillisesti sosioseksuaalisesti rajoittumattomat kertoivat alhaisemmasta ahdingosta ja suuremmasta nautinnosta satunnaisen seksin jälkeen. Tämän perusteella korkeampi sosioseksuaalisuus voi sekä toimia puskurina haitallisia seuraamuksia vastaan että antaa mahdollisuuden sen mahdollisille hyödyille”, tutkijat jatkoivat.

Tutkimukseen osallistuneet opiskelijat myönsivät olevansa kallellaan sosioseksuaalisuuten, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että heillä ei ole mitään ongelmia seksin harrastamisessa ilman parisuhdetta.

Metro huomautti myös tutkimuksen yllättävimmästä puolesta, mikä on se, ettei sukupuolten välillä ollut merkittäviä eroja. Naisetkin siis pitävät satunnaisesta seksistä samoin kuin miehet.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.