Nämä viisi syötävää ovat trendikkäitä tänä vuonna.

Vuoden vaihtuessa uudet trendituulet puhaltavat muodin ja kauneuden lisäksi myös ruokien maailmaan. Vuoden 2016 ruokatrendien joukosta on nostettu esiin viisi ravinteikasta syötävää, joita kannattaa kokeilla uuden vuoden aikana.

Käymällä valmistetut syötävät

Sokeri on pois muodista, mutta hapan ei. Käymällä valmistetut syötävät, kuten kefiiri, hapankaali, kimchi ja maustekurkut ilmestyvät ravintoloiden menuihin ja niitä kannetaan kotiin kaupoista. Käymisprosessi säilöö ruokaa ja luo lisäksi terveellisiä entsyymejä, Omega-3-rasvahappoja, B-vitamiineja ja probiootteja, mistä voi olla apua ruoansulatuksessa. Kokeile esimerkiksi hapankaalin lisäämistä keittoihin tai ole kokeileva ja testaa käymällä valmistettua juomaa, kuten kombutsaa.

Suolainen jogurtti

Kreikkalaisella jogurtilla on ollut jo jonkin aikaa vahva suosio ja nyt valmistajat alkavat kokeilla makujen kansas. Trendeihin lukeutuu muun muassa hedelmien yhdistäminen suolaisiin tai voimakkaan makuisiin syötäviin, kuten inkivääri ja appelsiin, fetajuusto ja vesimeloni sekä oliiviöljy, siemenet ja mausteet. Kreikkalainen jogurtti on ravinnollinen voimapesä, jossa on paljon proteiinia, probiootteja B12-vitamiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia. Uudet maut tekevät tästä syötävästä vielä monikäyttöisemmän; dippaa siinä esimerkiksi kasviksia tai käytä kastikkeeksi kanalle tai kalalle.

Kylmät, juotavat keitot

Viime vuonna kylmäpuristetut mehut olivat kova sana. Mehut ovat tulleet jäädäkseen, mutta nyt niiden oheen tulevat kylmät, juotavat keitot välipalaksi tai jopa aterian korvikkeeksi. Näissä keitoissa on mehujen kätevyys yhdistettynä kuitupitoisuuteen, joka auttaa pitämään kylläisenä pidempään.

Merilevä-popcorn

Merilevä-popcornit ilmestyvät ruokatrendien joukkoon tämän uuden vuoden aikana. Sitä kannattaa kokeilla, koska popcornit ovat kuidukas, gluteeniton ja terveellinen naposteltava. Merilevässä taas on A- ja C-vitamiinia sekä jodia. Merilevä-popcornia kannattaa kokeilla esimerkiksi naposteltavana.

Maustetut rommit, ginit ja viskit

Maustettu vodka on kohdannut jo huippunsa. Nyt väkeviin yhdistetään erilaisia makuja, kuten pekonille maistuva bourbon.

Lähde: Fox News