Valokuvaajan otokset näyttävät vilauksen tanssijoiden taidoista.

Puhuttaessa Kuubasta ei ensimmäisenä tule mieleen baletti, mutta Huffington Postin mukaan tanssilaji on maassa kuin kansallisaarre. Balettia tuetaan valtion taholta, sillä Kuuban hallitus rahoittaa balettiharjoittelua sekä subventoi lippuja esityksiin.

Tämän lisäksi esimerkiksi Ballet Nacional de Cuban balettitanssijat ansaitsevat enemmän rahaa kuin lääkärit ja heidän fanikuntansa vastaa samaa kuin poptähdillä muualla maailmassa.

Valokuvaaja Omar Robles on jo pitkään ollut haltioitunut Kuuban tanssin perinnöstä ja matkustikin vasta Kuubaan tutustumaan miehiin ja naisiin, jotka ovat tehneet baletista ison osan elämäänsä.

”Kuuballa on yksi parhaiten arvioiduista balettiseurueista ja sen takia haaveilin saarella vierailusta pitkään. Heidän tanssijansa ovat yksiä maailman parhaimmista tanssijoista. Kenties se johtuu siitä, että rytmi ja liike virtaa heidän afrokaribialaisissa suonissaan, mutta todennäköisemmin se johtuu veneläisestä harjoittelutyylistä, joka on osa heidän perintöään”, Robles on kertonut blogissaan.

Kuuban matkustettuaan Robles ikuisti balettitanssijoita upeisiin valokuviin, joita hän on julkaissut Instagramissaan. Kuvissa osa Kuuban baletin taitavimmista tanssijoista hyppii, pyörii ja venyttelee kaduilla ja tarjoaa samalla kauniin vilkaisun siihen, kuinka vankat juuret kuubalaisella baletilla on.

Voit katsoa alta muutamia Roblesin otoksia ja lisää löydät täältä.

Lähde: Huffington Post