Kaloreiden laskemisen lopettaminen voi johtaa hyviin asioihin.

Yleensä laihduttaessa aletaan kiinnittää huomiota terveellisen ruokavalion ja liikunnan lisäksi siihen, kuinka paljon kaloreita syö päivässä sekä rajoittaa niiden määrää. Vaikka siitä voi olla lyhyellä aikavälillä iloa, voi kaloreiden jatkuva laskeminen tehdä hulluksi.

Kaloreiden laskemisen lopettamista kannattaakin harkita, sillä siinäkin on omat hyvät puolensa. Pure Wow’n mukaan se voi nimittäin johtaa seuraaviin, mahtaviin asioihin:

Saatat laihtua

Kun alat syödä terveellisiä ruokia, koska ne ovat hyvästä sinulle, voi siitä olla enemmän iloa kroppaasi ja painoasikin ajatellen. Pure Wow’n mukaan Kalifornian yliopiston San Franciscon kampusyliopiston tutkimus selvitti, että kaloreiden osalta rajoitettua noudattaneilla naisilla oli korkeammat stressihormoni kortisolin tasot, mikä voi kiihdyttää ruokahalua ja johtaa lisääntyneeseen vatsarasvan määrään.

Saatat olla energisempi

Kun keskityt kaloreihin ravintoarvojen sijaan, valitset Pure Wow’n mukaan todennäköisemmin vähemmän laadukkaita ruokia, kenties jopa sellaisia, jotka laskevat energiatasojasi. Vaihda unettavista sadan kalorin voileipäkeksipaketeista terveelliseen proteiiniin, kasviksiin ja täysjyvään ja saat kaipaamaasi energiaboostia.

Nautit ruoasta enemmän

Kaloreita laskiessa ruokaa miettii vain kaloreiden lukumäärää eikä itse ruokaa. Kun unohdat kaloreiden laskemisen, alatkin ajatella tomaatteja ja omenoita ja sämpylöitä ja sitä isoa kulhoa herkullisia marjoja – se kuulostaa todennäköisesti paljon maistuvammalta kuin 45 kalorin annos sitä tai 100 kalorin annos tätä.

Syöt luultavasti enemmän terveellisiä rasvoja

Yksi kalori ei aina vastaa toista kaloria. 100 kalorin edestä karkkia ei ole sama asia kuin 100 kalorin edestä kvinoaa. ”Hyvät” kalorit, joita on esimerkiksi avokadossa ja täysjyvässä, auttavat sinua pysymään kylläisenä pidempään ja Pure Wow’n mukaan jos nautit niitä aiemmin päivällä, tartut myöhemmin päivän aikana epätodennäköisemmin ”huonoihin” kaloreihin.

Olet onnellisempi

Vaatii paljon aikaa ja yritystä seurata kaloreiden määrää ja pysyä kartalla, minkä verran niitä on päivän aikana syönyt. Jos pidät siitä taukoa tai lopetat sen kokonaan etkä ole niin ankara, saat itsesi rentoutumaan ja sinulla on enemmän aikaa tehdä asioita, joista nautit.

Lähde: Pure Wow