Tyydyitkö vain kumppaniisi? Näillä kysymyksillä voit sen selvittää

Vastaamalla kuuteen kysymykseen kyllä tai ei, antaa sinulle käsityksen siitä, oletko vain tyytynyt kumppaniisi.

Monet saattavat ihmissuhteissaan vain tyytyä kumppaniinsa, koska esimerkiksi ajattelevat, että eivät pysty parempaan. Osa taas tyytyy tottumuksesta ja osalle se voi olla vain kätevää käytännön syistä.

Parisuhdeneuvoja Marina Margulis kirjoittaa Your Tangon sivuilla asiantuntijablogissaan aiheesta ja paljastaa kehottaneensa monia pareja eroamaan. Tämä johtuu siitä, että parit ovat vain tyytyneet toisiinsa sen takia, että toinen vain on siinä.

Margulisin mukaan monet koettavat myös muuttaa kumppaniaan, koska ajattelevat pienten muutosten korjaavan tilannetta. Pienet muutokset eivät kuitenkaan ole Margulisin mukaan tarpeeksi täyttämään henkilön tuntemaa tyhjiötä, kun elää elämäänsä ihmisen kanssa, jota ei rakasta.

Jos haluat tietää, tyydytkö vain kumppaniisi, Margulis kehottaa kysymään itseltäsi seuraavat kuusi kysymystä:

1. Esitteletkö kumppaniasi aina ylpeänä ystävillesi ja perheellesi? Innostutko vain jo siitä ajatuksesta, kuinka hyvän vaikutelman hän antaa itsestään kaikille?

2. Haluatko koko ajan jutella hänen kanssa, nähdä häntä tai viestitellä hänen kanssaan? Ajatteletko kumppaniasi, kun hän ei ole seurassasi?

3. Saatko perhosia vatsaasi, kun olette jälleen yhdessä oltuanne pitkään erillään? Jos hän on ollut esimerkiksi reissussa, katsotko lentoaikatauluja tietääksesi, onko hänen lentonsa laskeutunut ajallaan?

4. Saatko tyydytystä siitä, kun tiedät muiden päiden kääntyvän kumppanisi nähdessään? Koetko olevasi onnekas, että saat olla hänen kanssaan?

5. Nautitko yksin olosta kumppanisi kanssa? Voitko nähdä teidän viettävän aikaa illasta toiseen ja silti löytävän puhuttavaa?

6. Odotatko rakastelua? Jos harrastat seksiä vain, koska se kuuluu asiaan etkä nauti ja uppoudu hetkeen ja kumppaniisi, huijaat itseäsi.

Margulis neuvoo blogissaan, että jos näihin kysymyksiin vastaa yhteen tai useampaan ”ei”, se voi viitata siihen, että vain tyydyt kumppaniisi. Eroaminen ei ole koskaan helppoa, mutta vaikeampaa on viettää elämänsä väärän ihmisen kanssa.

Lähde: Your Tango