Hiusalan ammattilaisille nämä asiat voivat tulla tutuksi työtä tehdessään.

Kun sen oikean löytää, sen vain tietää. Hänen luottaa ja hänen kanssaan uskaltaa kokeilla uusia, erikoisiakin juttuja, jotka eivät olisi muuten tulleet mieleen – luottokampaaja on omanlaisensa ystävä. Jos kuulut joukkoon, joka työskentelee hiusten parissa päivät pitkät, voit samaistua alle listattuihin asioihin.

Kampaajana työskentelevälle nämä asiat ovat varmastikin tulleet tutuiksi:

1. ”Tee mitä haluat… mutta en halua hiuksia lyhyemmäksi ja pidän tästä väristä.” …jospa sitten harjaan vain hiuksesi.

2. Vaatteistasi löytyy hiusväritahroja ja vaalennusaineen aiheuttamia läiskiä.

3. Vietät enemmän aikaa arvostellen hiuksia ja kampauksia kuin seuraat TV-sarjan tai elokuvan juonta – päähenkilö kuoli juuri ja sinä vain mietit, että olipas hänellä kiva väri hiuksissa.

4. Joudut toisinaan todella työskentelemään pitääksesi itsesi aisoissa, ettet mene antamaan hiusneuvoja tuntemattomille kadulla.

5. Irvistät, kun kuulet ystäväsi siistineen itse otsatukkaansa tai latvojaan.

6. Asiakkaat tulevat paikalle toisinaan mukanaan kuva julkkiksesta, kenen hiustyylin haluaisivat, mutta odotukset eivät ole realistiset – joskus saatkin kuulla kunniasi lopputuloksen takia.

7. Olet oppinut taitavaksi lukemaan huulilta ja nyökkäys + hymy -kikka toimii keskustelun jatkamiseksi. Joskus vain toivot, ettei puheenaiheena ollut mikään juhlapyhiä kummoisempi.

8. Tiedät, että tyttöjen iltaa varten joudut varautumaan hiustenkuivaajan ja hiusharjan kera. Sen takia illan kuvissa muilla on erilaiset kampaukset tai tyylit ja sinulla hiukset vain ponnarilla.

9. Tuttavat koettavat saada ”kaverialennusta”.

10. Asiakas oli varannut sinulta ajan värjäykseen, mutta perui sen. Sitten hän päätti tehdä sen itse kotona ja myöhemmin soitti itkien, kuinka hänen hiuksensa näyttävät hirveiltä.

11. Aina joku asiakas pitää pesupisteellä silmiään auki, mikä voi olla hieman häiritsevää.

12. Itse asiakkaan paikalle pääseminen on luksusta. Voit viimein rentoutua ja… Mutta kun ei. Tarkkailet kuin haukka, mitä kampaaja tekee ja mietit, miksi hänellä on kampa tietyssä asennossa tai sakset tietyllä tavalla.

Lähde: Metro