Lapsuudesta tuttu ja turvallinen pehmolelu on joidenkin unikaverina vielä aikuisiälläkin.

Sky Moviesin teettämän tutkimuksen mukaan puolet aikuisista eivät ole suostuneet luopumaan tärkeästä lapsuusajan lelusta ja yksi kymmenestä edelleen leikkii kyseisillä leluilla. Nallekarhujen jälkeen Legot ovat suosituimpia säilöttäviä leluja.

Yksi kymmenestä naisesta säilyttää lapsena saadut Barbie-nuket ja samainen määrä miehiä ei ole luopunut Action-Man-nukeistaan. Noin kaksi kymmenestä haluaa antaa omat lelunsa omille lapsilleen, kun taas yksi kymmenestä uskoo vanhojen lelujen olevan perintökalleuksia ja tulevaisuudessa arvokkaita antiikkeja.

Tutkimuksen mukaan lelujen jälkeen eniten pidetään tallessa lautapelejä, kuten Monopoly ja Cluedo, dominoja sekä muun muassa Rubikin kuutioita ja Slinkyjä. Näitä säilötään, koska ne tuovat mieleen muistoja onnellisista perheajoista.

Tutkimuksesta myös selvisi, että kaksi kolmesta aikuisesta on sitä mieltä, että nykyajan lelut eivät ole yhtä hyviä kuin ne, joilla itse leikkivät pienenä. Puolet tutkimukseen osallistuneista syyttävät teknologiaa siitä, että lapset suosivat iPadeja leikkiäkseen sen sijaan, että käyttäisivät mielikuvitustaan.

”Leluihin liittyy eloisia muistoja. Ei ole yllättävää, että monista aikuisista on vaikea luopua niistä”, kertoo tv-psykologi Anjula Mutanda.

”Vanhemmat haluavat pitää yhteyden lapsuuteensa ja heidän lastensa kokemuksiin heidän kasvaessaan, mikä on vaikeampaa, kun maailmasta on tullut niin digitaalinen. Klassiset lelut, kuten pehmolelut ja lautapelit, mahdollistavat sellaisen yhteyden luomisen”, Mutanda lisää.

Lähde: Mirror