Tutkimukset ovat osoittaneet, että tytöille on monenlaista hyötyä siitä, että heillä on veljiä elämässään.

Kerroimme aiemmin, miten siskojen kanssa kasvamisella on monia hyötyjä (lue artikkeli täällä), mutta ei pidä unohtaa veljiä. Aivan kuin siskojen kohdalla, myös veljien kanssa kasvamisella on monenlaisia hyötyjä.

Motherly-sivuston mukaan veli voi olla olkapäänä vaikeina aikoina ja auttaa puolustautumaan kiusaajia vastaan. Veljen avulla saa myös vilauksen vastakkaisen sukupuolen maailmasta, mistä voi olla iloa, jos itse on kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta.

Mutta on myös muita syitä, miksi veljet ovat mahtavia. Alla on muutama tutkimuksiin pohjautuva syy.

Olet kiltimpi

Vuonna 2014 julkaistu Brigham Youngin yliopiston tutkimus osoitti, että veljen kanssa kasvaminen voi tehdä sinusta sympaattisemman. Tutkijat paljastivat myös, että läheinen sisarussuhde voi myös edistää epäitsekkyyttä etenkin poikein kohdalla, millä voi olla heijastusvaikutus muuhun perheeseen.

”Tutkimuksessamme suurin osa ihmissuhteista ei ollut niin tärkeitä pojille kuin ne olivat tytöille. Mutta sisarussuhde oli eri asia. He vaikuttivat nojautuvan sisarusten väliseen läheisyyteen yhtä paljon kuin tytöt. Se on alue, missä vanhemmat ja terapeutit voisivat todella auttaa poikia”, tutkimuksen tekoon osallistunut Brigham Youngin yliopiston professori Laura Padilla-Walker totesi.

Hiot kommunikaatiotaitojasi

Tutkimus on selvittänyt, että veljien kanssa kasvaneilla naisilla kommunikointi miesten kanssa onnistuu paremmin kuin heillä, joilla oli vain siskoja tai olivat perheen ainoa lapsi. Duken yliopiston Social Science Research Instituten johtaja Susan M. McHalen mukaan tämä voi johtua siitä, että veljet ovat ”tiedon ja neuvojen lähde, kun nuoret alkavat kehittää heteroseksuaalisia parisuhteita”.

Alemmat stressitasot

Kun veljesi on myös paras ystäväsi, olet silloin todennäköisemmin vähemmän stressaantunut. Vuonna 2011 Developmental Psychologyssa julkaistu tutkimus selvitti, että parhaan ystävän seurassa oleminen vaikeina aikoina laskee kortisolitasoja, mikä on stressiä kontrolloiva hormoni. Toisin sanoen veli voi rauhoittaa sinua, kun kaikki muu ympärillä tuntuu kaoottiselta.

Terveytesi paranee

Jos veljesi on todella innostunut terveellisistä ruokailutavoista ja hyvässä kunnossa pysymisestä, on suurempi todennäköisyys, että sinäkin olet. Tutkimus tukee tätä, sillä lähes puolet vuoden 2011 Edelman Health Barometer -kyselyyn vastanneista kertoi perheen ja ystävien vaikuttavan eniten heidän yleiseen terveyteen ja elämäntapoihin ja yli kolmannes kertoi, että heidän läheisillään oli suuri merkitys ravitsemuksen suhteen.

Miten sitten osoittaa arvostusta veljä kohtaan?

”Lämmöllä, kehuilla ja ylpeyttä ilmaisten”, McHale ehdotti Motherly-sivustolle.

Oletko sinä huomannut veljien vaikuttaneen sinuun? Kerro huomioistasi kommenteissa!

Lähde: Motherly