Miesten kohdalla yökyöpelimiehet harrastavat muita miehiä tuplasti enemmän seksiä.

Chicagon yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan naiset, jotka valvovat myöhään, omaavat samanlaisia riskinottotaipumuksia kuin miehet. Sen lisäksi tutkimuksesta kävi ilmi, että kummankin sukupuolen yökyöpelit ovat epätodennäköisemmin pitkissä parisuhteissa.

Tutkijoille selvisi, että yökyöpelinaisilla on yhtä paljon kortisolia kuin miehillä, joilla sitä ja testosteronia on yleensä enemmän kuin naisilla. Kortisolin korkeat määrät liittyvät yleensä energisyyteen, kiihottumiseen, stressiin ja jopa kognitiivisiin toimintoihin.

TIME-lehden mukaan jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että menestyneillä ihmisillä on usein korkeat kortisolitasot. Tutkijoiden mukaan korkeat kortisolitasot voivat selittää, miksi yökyöpelit ottavat enemmän riskejä.

Toisin sanottuna myöhään valvovat naiset harrastavat useammin seksiä, mutta aikaisin nukkumaan menevät ja aikaisin heräävät naiset ovat todennäköisemmin kestävissä parisuhteissa. TIME:n mukaan yökyöpelimiehet harrastavat seksiä tuplasti enemmän kuin aikaisin nukkumaan menevät miehet.

Taipumus valvoa myöhään voi olla evoluutiollinen ominaisuus, joka mahdollisti ihmisten esi-isien seksielämän sen jälkeen, kun lapset olivat menneet nukkumaan.

”Evoluution näkökulmasta on ehdotettu, että yökyöpelimäisyys on kehittynyt lyhytaikaisen parittelun helpottamiseksi. Eli tämä tarkoittaa seksuaalisia kanssakäymisiä, jotka tapahtuvat sitoutuneen, yksiavioisen suhteen ulkopuolella”, tutkimuksen päätutkija Dario Maestipieri kertoi chicagolaiselle uutistoimistolle.

”Ilta-aikaan aktiivisena oleminen lisäsi mahdollisuuksia sosiaalisiin ja parittelutoimintoihin, kun aikuiset olivat vähemmän rasittuneita töistä tai lasten kaitsemisesta”, hän lisäsi.

Lähde: TIME