Tutkimus osoitti, että seurustelevat naiset keskittyvä muiden kuin oman miehensä negatiivisiin ominaisuuksiin.

Personal Relationships -lehdessä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan parisuhteessa olevat naiset keskittyvät niiden miesten, joita he eivät tapaile, negatiivisiin ominaisuuksiin. Toisin sanoen varattu nainen on ennakkoluuloinen miehen suhteen, vaikka sinkkuna ollessaan hän voisi hyvinkin olla kiinnostunut hänestä.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että varatut miehet ja naiset kiinnittävät epätodennäköisemmin huomiota viehättäviin ihmisiin, joita he eivät tapaile. Nyt tutkijat ovat pyrkineet todistamaan saman pitävän paikkansa myös naisten vuorovaikutuksessa viehättävien miesten kanssa.

TIME-lehden mukaan tutkijat tekivät kolme koetta tutkimukseen osallistuneille. Kahdessa ensimmäisessä naisia pyydettiin muistelemaan hyvännäköisten, mahdollisten kumppaneiden käyttäymisen piirteitä.

Sekä parisuhteessa oleville että sinkuille naisopiskelijoille näytettiin valokuvia tieteellisesti viehättäviksi määritellyistä miehistä negatiivisissa (kuten myöhässä tapaamisesta) ja positiivisissa (kuten osti isoöidille ruokaostoksia) tilanteissa. Kun kuvat otettiin pois, naisia pyydettiin kirjoittamaan ne tilanteet, jotka muistivat.

Kahdessa kolmesta kokeesta tutkijoille selvisi, että varatut naiset muistivat todennäköisemmin negatiivisen käytöksen verrattuna sinkkuihin naisiin. Kolmannessa kokeessa naiset muistivat viehättävien miesten vähemmän ideaalit piirteet yleisemmin kuin muiden, joita he eivät tapailisi – jotka tässä tapauksessa olivat muita naisia, joita käytettiin kontrolliryhmänä.

Tutkimus ei kuitenkaan TIMEn mukaan pohjaudu todelliseen vuorovaikutukseen, sillä naiset vain näkivät kuvia ja saivat tietoa mahdollisista kumppaneista. Toinen tutkimuksen rajoite oli se, että tutkijat perehtyivät vain heteronaisiin.

Tästä huolimatta tutkimus väittää, että naisen parisuhdetilanne voi tehdä hänet immuuniksi miehelle, jota hän muuten voisi pitää hyvännäköisenä. Hyviä uutisia siis kaikille poikaystäville ja puolisoille!

Lähde: TIME