Töiden aiheuttama stressi on terveydelle haitaksi samoin kuin passiivinen tupakointi.

Jos työt aiheuttavat murheita ja stressiä, voi se tutkimuksen mukaan olla terveydellesi yhtä haitallista kuin passiivinen tupakointi eli altistuminen tupakansavulle toisen henkilön tupakoidessa.

Harvardin ja Stanfordin yliopistojen tutkijat tekivät meta-analyysin 228 tutkimuksesta, jotka käsittelivät stressiä työpaikalla. Tutkijat paljastivat, että työstressin vaikutus on lähes yhtä suuri kuin passiivisella tupakoinnilla.

Newserin mukaan esimerkiksi epävarmuus työn suhteen nostaa 50 prosentilla todennäköisyyttä, että henkilö kertoo huonosta terveydestä ja työn ja perhe-elämän välinen yhteentörmäys nostaa todennäköisyyttä yli 90 prosentilla.

Tämän lisäksi vaativat työtehtävät nostavat sairauden diagnosoimisen todennäköisyyttä 35 prosentilla, kun taas pitkät työpäivät lisäävät kuolleisuutta lähes 20 prosentilla.

Tutkijoiden mukaan työnantajien lisätessä lifestyle- ja terveysohjelmia yhä kasvavissa määrin, pitäisi heidän myös keskittyä ottamaan työstressi huomioon.

”Hyvinvointiohjelmat toimivat hyvin siinä, mihin ne on tarkoitettu, mutta ne kohdistuvat työntekijän käytökseen, kuten ruokavalioon ja liikuntaan, mutta eivät stressiä aiheuttaviin tekijöihin”, yksi tutkijoista sanoi Newserin mukaan.

Tutkimus julkaistiin Behavioral Science & Policyssa. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Newser