Ihmisen paras ystävä voi olla myös apu allergiaoireisiin.

Arizonan yliopiston tutkijoiden tutkimuksessa pyritään selvittämään, voivatko koirien bakteerit auttaa lievittämään aivastelua, kutinaa, ihottumaa ja muita immuunivasteita. ABC Newsin mukaan 12 viikkoa kestävä tutkimus perehtyy siihen, voiko koiran normaalifloora, normaali bakteerien ekosysteemi, auttaa koiran omistajan immuunijärjestelmää.

Tutkijat kertoivat aikovansa laittaa 50-60-vuotiaita ihmisiä asumaan yli 12 viikon ajaksi koirien kanssa mitatakseen sen jälkeen, on koiran läsnäolo vaikuttanut immuunivasteeseen. Teoriassa koiran normaalifloora vaikuttaisi edistävästi ihmisen normaaliflooraan, mikä taas vaikuttaisi ihmisen immuunijärjestelmän vasteeseen.

Päätutkija tohtori Charles Raison kommentoi ABC Newsille, että koira voisi mahdollisesti toimia kuin ”probioottina” ja auttaa kasvattamaan terveellisiä bakteeripesäkkeitä ihmisessä.

Tietyt immuunitaudit, kuten allergiat, ovat lisääntyneet ja yksi teoria syylle on, että ihmisen normaalifloora on köyhtynyt altistuttuaan vähemmän tietyille harmittomille bakteereille. Koira voisi teoriassa auttaa palauttamaan tämän tasapainon.

Raisonin mukaan tutkimus on ensimmäinen askel selvitettäessä miten koirat ja niiden bakteerit voivat vaikuttaa terveyteen ja hän kertoi aikovansa tehdä tutkimuksen myös lasten kanssa.

Tutkija Donna Hummell, joka ei ole mukana Raisonin tutkimuksessa, kertoi ABC Newsille, että aiemmat tutkimukset ovat tuoneet ilmi, kuinka koiratalouksiin syntyneet vauvat ovat omanneet alhaisemmat määrät allergioita ja astmaa. Hummell kertoikin olevansa kiinnostunut näkemään, voiko aluilla oleva tutkimus tuoda ilmi, mitä bakteeritasolla tapahtuu.

”Koirat levittävät bakteereitaan enemmän kuin kissat, koska koirat tykkäävät nuolla asioita, ihmisiä ja itseään samalla”, Hummell kommentoi.

Hummellin mukaan tämä voisi selittää, mitä bakteereille tapahtu, kun ihmiset asuvat lemmikin kanssa.

Lähde: ABC News


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia