Tutkimus: Parisuhteen intohimo ja seksielämän tyydyttävyys laskee jo vuoden jälkeen

Tämä ei välttämättä ole kovin suuri yllätys: parien seksielämä voi tuntua monen vuoden yhdessä olemisen jälkeen vähemmän tyydyttävältä.

Sen sijaan tämä tutkimustulos on yllättävä: Saksassa sijaitsevan Ludwig-Maximilians-Universität München -yliopiston tutkimuksen mukaan parisuhteessa intohimo ja tyytyväisyys seksielämään ovat huipussaan 12 kuukauden kohdalla.

Archives of Sexual Behavior -journalissa julkaistuun tutkimukseen osallistui 3 000 25-41-vuotiasta henkilöä, joita pyydettiin useaan otteeseen arvioimaan seksielämäänsä.

Osallistujien vastauksia analysoimalla tutkijat selvittivät, että seksielämä on tyydyttävintä, kun suhteessa vietetään ensimmäistä vuosipäivää. Intohimon ja seksielämän huippukohdan arvellaan johtuvan siitä, että uuden kumppanin tarpeet on ehditty vuoden aikana oppia.

Tutkimuksessa selvitettiin myös, mitkä tekijät vaikuttavat seksielämän laatuun. Lapset eivät olleet yksi niistä – toisin kuin voisi kuvitella.

”Lasten saamisella ei ollut suurta vaikutusta pariskunnan seksuaaliseen tyytyväisyyteen, mikä on merkittävää, sillä tutkimukset ovat osoittaneet lasten saamisen sekä lasten iän vaikuttavan suuresti seksielämän aktiivisuuteen”, tutkimuksen tekoon osallistunut Claudia Schmiedeberg kommentoi.

Sen sijaan seksielämään vaikuttivat kinastelut ja erimielisyydet. Monet parit myönsivätkin, että riitelyn lisääntyessä seksielämän aktiivisuus oli laskenut.

Lähde: Telegraph