Saatat ostella enemmän jopa erikoisempia asioita, kuten paperipuristimia.

Sanotaan, että ruokaostoksille ei kannattaisi mennä nälkäisenä, mutta erään tutkimuksen tulosten perusteella kyseinen kehotus pitäisi laajentaa koskemaan ostosten tekoa ylipäänsä. Minnesotan yliopiston tutkimuksen mukaan nälkäisenä saatat ostella jopa kaikkea turhaa tai hassua, mitä et tarvitse.

Good Housekeeping kertoo, että tutkimusta varten vapaaehtoiset osallistujat jaettiin kahteen ryhmään. Toiselle ryhmälle tarjottiin kakkua ja toinen ryhmä ei saanut mitään syötävää.

Kun osallistujilta kysyttiin paperipuristimien ostamisesta, mitä suurin osa ei edes tarvitse päivittäisessä elämässä, olivat nälkäiset shoppailijat ottaneet niitä 70 prosenttia enemmän kuin kakkua syöneet osallistujat.

Myöhemmin tutkijat perehtyivät vapaaehtoisten ostoskuitteihin kauppakeskuksesta, mistä ilmeni, että nälkäiset osallistjat olivat tuhlanneet 60 prosenttia enemmän kuin kakkua saaneet osallistujat. Samainen ilmiö voi liittyä myös nettishoppailuun, joten varo nettikauppojen sivujen selailua nälkäisenä, ettei tilisi saldo kärsi yllättävästi.

Lähde: Good Housekeeping

Kommentit

Kommenttia