Kuvavertailun avulla selvisi, että naisten poikaystävät ja miehet saattavat näyttää naisten veljiltä.

Sanotaan, että naiset löytävät rinnalleen isäänsä muistuttavan miehen, mutta tutkimus on tehnyt toisenlaisen havainnon naisten kumppaneiden sekä perheenjäsenten suhteen. The Independentin mukaan tutkimus paljasti, että naiset löytävät itselleen romanttisia kumppaneita, jotka näyttävät heidän veljiltään.

Evolution and Human Behaviour Journalissa julkaistuun tutkimukseen osallistuneita pyydettiin arvioimaan miesten kasvojen samankaltaisuutta valokuvista. Osallistujat eivät kuitenkaan tienneet, että miehet ovat naisten kumppaneita sekä veljiä.

The Independentin mukaan kuvia arvioineille annettiin paperi, jossa yhdellä palstalla oli kuva naisen veljestä ja toisella palstalla neljän miehen kuvat: kolme satunnaista miestä ja naisen kumppani. Osallistujilta kysyttiin, ketä ensimmäisen palstan mies muistutti eniten toisten palstan miehiin verratessa.

Tutkijat löysivät selviä todisteita havaittavasta samankaltaisuudesta naisten kumppaneiden ja veljien kasvokuvissa. The Independentin mukaan jos todennäköisyys sille, että osallistuja valitsisi naisen kumppanin oli yksi neljästä, osoitti tutkimuksen raakadata, että osallistujat valitsivat naisen kumppanin tätä useammin; tutkijoiden otettua kaikki muttujat huomioon, määrä oli noin 27 prosenttia.

”Löydöksemme eivät olleet sääntö tai pitäneet paikkaansa jokaisen naisen kohdalla, mutta saimme selville, että sattumaa todennäköisemmissä määrin naisten kumppanit osoittivat hieman hienovaraista samankaltaisuutta naisten veljiin”, tutkimusta johtanut Tamsin Saxton sanoi The Independentille.

Saxton innostui tutkimaan aihetta sen jälkeen, kun aiempi tutkimus osoitti, että ihmiset valitsevat sellaisia romanttisia kumppaneita, jotka muistuttavat heidän vanhempiaan ja hän ajatteli, että sama voisi päteä myös sisaruksiin.

Saxton myös totesi, että tutut asiat vaikuttavat olevan viehättäviä eli ihmiset usein valitsevat kumppanin, jolla on kenties samankaltaiset arvot, kiinnostuksen kohteet tai jopa samankaltainen musiikkimaku, ja tämä voi olla vaikuttava tekijä kumppanin suhteen.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent