Tutkimus: Jo pelkkä alkoholin haistaminen laskee estojasi

Alkoholin haju voi riittää aiheuttamaan pientä hiprakkaa.

Tutkimus on selvittänyt, että alkoholi voi vaikuttaa sinuun vaikka et olisi juonut sitä tippaakaan. Women’s Healthin mukaan nimittäin pelkkä ympärilläsi nautitun alkoholin haistaminen voi riittää.

Psychopharmacology-journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan alkoholin hajun hengittäminen laskee estojasi. Lisäksi se voi saada sinut tuntemaan olosi hieman hiprakassa olevaksi.

Women’s Healthin mukaan tutkijat halusivat selvittää, miten viskin tuoksu voi vaikuttaa aivoihin ja käytökseen. Tätä selvittääkseen he pyysivät tutkimukseen osallistuneita tekemään impulsseja testaavia tehtäviä tietokoneella ja samalla käyttämään kasvonaamioita, jotka olivat käsitelty joko alkoholilla tai alkoholittomalla sitrusliuoksella.

Kaikkia osallistujia pyydettiin painamaan nappia, kun näkivät ruudulla joko K-kirjaimen tai kuvan olutpullosta. Tutkimuksen mukaan ne osallistujat, jotka hengittivät alkoholia, todennäköisemmin ”töppäsivät” ja painoivat nappua väärään aikaan – toisin sanoen osoittivat huonoa impulssikontrollia.

Women’s Healthin mukaan on selvää, ettei pelkästä alkoholin hajusta humallu, mutta tulokset vihjaavat, että saatat juoda enemmän – tai juoda silloin, kun olit aikonut olla juomatta – vain sen takia, että alkoholin haju on alentanut kykyäsi kontrolloida itseäsi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.