Tutkimus: Ero epätodennäköisempää, jos pienten lasten äiti tienaa isää paremmin

Pienten lasten äideillä kannattaa olla kumppaniaan parempi palkka.

Sociology-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pariskunnat, joilla on pieniä lapsia ja missä nainen tienaa miestä enemmän, pysyvät todennäköisemmin pidempään yhdessä. Tutkimusta varten brittitutkijat seurasivat 3 944 lapsia omaavaa brittiparia, joista osa oli avioliitossa ja osa avoliitossa.

Tiedemiehet ottivat huomioon, kumpi suhteessa oli perheen elättäjä ja miten se vaikutti muutoksiin parisuhteessa lasten kasvaessa kahdeksan kuukauden ikäisistä 7-vuotiaaksi. Kaiken kaikkiaan perheen elättäjällä ei ollut väliä, ja eroriskissä ei ollut suuria eroavaisuuksia huolimatta siitä, toiko leivän pöytään vaimo vai mies.

Tutkimuksesta kävi kuitenkin ilmi, että lasten ollessa 4-7-vuotiaita, avioliitossa olleet parit erosivat 80 prosenttia epätodennäköisemmin, jos vaimon palkka oli suurempi kuin miehellä. Tilastot olivat samat myös avoliitossa olevien kohdalla.

Tutkimusta tehneet tutkijat ovat kertoneet, että lisätutkimuksia täytyy tehdä, jotta voidaan kunnolla ymmärtää, kuinka pariskunnan väliset palkkaerot vaikuttavat suhteeseen. Tutkijat huomauttivat, että tulokset auttavat kumoamaan myytin siitä, että naisten korkeampi palkka lisäisi avioeroriskiä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.