Tulitko kipeäksi? Syö näitä parantaaksesi oloasi

Flunssalta on hankala välttyä, joten näistä ruokavinkeistä voi olla apua flunssakauden aikana.

Kroppa tarvitsee enemmän kaloreita toimiakseen normaalisti, kun olet kipeänä, koska se joutuu tekemään normaalia enemmän töitä koettaessaan taltuttaa taudin. Tutkimukset ovat jopa osoittaneet, että vähentämällä kaloreiden määrää ollessasi kipeänä, oireet pahenevat ja parantumisessa kestää kauemmin.

Kipeänä ruokahalu voi olla kateissa, mutta ravintoaineita ja nesteitä olisi silti saatava. Parhaimmat syötävät pitävätkin sinut nesteytettynä ja antavat kehollesi lisää energiaa ja ravintoaineita.

Nämä ruoat auttavat laittamaan flunssalle kampoihin:

Liemipohjainen keitto

Esimerkiksi kananuudelikeitto voi auttaa helpottamaan oloa. Kanassa on kysteiini-aminohappoa, joka auttaa ohentamaan keuhkoissa olevaa limaa ja liemi auttaa pitämään nenän kosteana, estää nestehukalta ja taistelee tulehduksia vastaan kurkussa.

Sitrushedelmät

C-vitamiinin kyvyt parantaa tavallinen flunssa ovat myytti, mutta appelsiinin, sitruunan, greipin ja limen pehmeä valkoinen ”iho” sisältää flavonoideja, jotka voivat tehostaa immuunijärjestelmää ja nopeuttaa toipumista.

Mausteiset ruoat

Mausteiset ruoat voivat saada nenäsi ja silmäsi vuotamaan, mutta ne ovat tehokkaita luonnollisia dekongestantteja. Tukkoisuutta poistaaksesi syö siis chilejä, wasabia tai piparjuurta.

Voileipäkeksit ja paahtoleipä

Tavalliset, suolattomat tai vähäsuolaiset voileipäkeksit ja paahtoleipä ovat helliä vatsalle. Nämä ruoat eivät pahenna mahdollista pahaa oloa ja voivat rauhoittaa ruoansulatusta, josta on iloa etenkin silloin, jos on joutunut oksentamaan.

Banaani

Banaaneissa on paljon kaliumia, josta on yleensä puutetta hikoiltua kuumeisena, oksennettua tai ripulissa. Banaanit ovat helppoja ruoansulatukselle, ne saattavat alentaan ruumiinlämpöä ja voivat korvata hävinneitä elektrolyyttejä.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.