Toimistotyösi voi nopeuttaa ikääntymistä – nämä simppelit tavat auttavat estämään sitä

Toimistotyön tekeminen voi näkyä ikääntymisen merkkeinä kasvoilla.

Jos teet töitä toimistossa, voi työympäristösi jättää jälkensä sinuun nopeuttamalla ikääntymistä. Ikääntymisen merkkien kannalta väliä on niin ilmastoinnilla kuin työpaikan melulla.

The Sun kävi läpi, minkälaisilla tavoilla toimistotyö voi nopeuttaa ikääntymistä ja miten sitä voi estää. Alla kuusi esimerkkiä.

Ikkunapaikka

Jos työpisteesi on ikkunan vieressä, voit samalla seurailla maailman menoa ulkona, mutta ihosi kannalta ikkunapaikka ei kuitenkaan ole niin hyvästä. The Sunin mukaan ikkuna estää UVB-säteet, jotka ovat syypää auringossa palamiseen, mutta vanhentavat UVA-säteet pääsevät lasin läpi. Siksi kannattaakin aina suojata kaikki paljaana olevat ihoalueet kasvoista käsiin korkean suojakertoimen omaavalla tuotteella, jos vietät työpäiväsi ikkunan vierellä. Tämä tapa kannattaa muistaa myös talvella, sillä vaikka silloin ei ole lämmin, säteet voivat silti olla vahvoja ja vaikuttaa ihoosi.

Kahvi

Jos koetat kahvin tai teen voimin jaksaa työpäiväsi, kannattaa harkita tästä tavasta luopumista. Pienet määrät kofeiinia voivat olla hyvästä iholle, koska se edistää solujen uudistumista, mutta suurissa määrissä sillä voi olla päinvastainen vaikutus ja se voi aiheuttaa kuivumista. The Sunin mukaan tämä johtuu kofeiinin diureettisesta vaikutuksesta ihosoluissa ja se voi viedä kosteutta niistä, saaden ihon näyttämään samealta ja elottomalta. Jos et kuitenkaan aio luopua tästä tavasta, koeta vaihtaa juomasi parempaan vaihtoehtoon, joka poistaa myrkkyjä kehostasi (detoxifying), kuten vihreä tee. Myös päivävoiteen käyttäminen voi olla hyvä idea.

Ilmastointi

Kesän hellepäivinä kunnon ilmastointi voi tuntua pelastukselta, mutta sillä on ihon kannalta haittapuolensa. The Sunin mukaan se tietää huonoja uutisia etenkin silloin, jos jo kärsit ihosairauksista, kuten ruusufinnistä tai ekseemasta. Kunnolla puhaltava ilmastointi voi aiheuttaa häiriöitä ihosi luonnolliseen kosteustasapainoon ja se voi kuivua pahasti. Tätä varten kannattaa varata työpisteelle kosteuttava suihke.

Tietokoneen näyttö

Asiantuntijoiden mukaan tietokoneen näytön tuijottaminen koko päivän ajan voi tehdä tuhojaan kasvoillasi. Näytöltä tulee sinistä valoa, joka läpäisee ihon syvät kerrokset, mikä The Sunin mukaan voi rikkoa kollageenia ja elastiinia, joita tarvitaan nuorekkaan ulkonäön ylläpitämiseksi. Myös silmien siristely näytön äärellä läpi työpäivän voi saada herkän ihon silmiesi ympärillä venymään, mikä voi aiheuttaa juovia ja ryppyjä. Voit koettaa helpottaa tilannetta silmiesi ympärillä käyttämällä kosteuttavia naamioita, jotka on tarkoitettu silmiä ympäröivälle alueelle.

Melu

Jos työpaikkasi on kiireinen, meluisa ympäristö, ei ehkä ensimmäisenä tule ajatelleeksi sen vaikuttavan ihoon, mutta The Sunin mukaan totuus on toinen. Suuri määrä melua lisää adrenaliinin määrää, mikä on yhdistetty kehon stressivasteeseen. Stressihormonit johtavat ihon inflammaatioon, mikä voi laukaista ennenaikaista ikääntymistä. Voit helpottaa tilannetta esimerkiksi laittamalla kuulokkeet korviisi ja kuunnella töissä lempimusiikkia, sillä se voi saada sinut keskittymään paremmin sekä auttaa pitämään stressitasot tasapainossa.

Työpisteen pöpöt

Jos vietätä päiväsi puhelimeen puhuen työpisteelläsi, kannattaa olla tarkkana. Puhelimiin voi kertyä paljon bakteereja, kun niitä ei puhdista säännöllisesti ja tämä taas voi johtaa finneihin, jos pöpöt pääsevät puhelimen kautta kasvoille. The Sunin mukaan tämän lisäksi puhelimen paine iholla voi saada epäpuhtauksia ihohuokosiin, mikä voi johtaa jopa arpeutumiin. Puhelin kannattaakin putsata parin päivän välein, jotta pöpöt eivät pääse leviämään. Tämän lisäksi kannattaa hankkia kiiltoa poistava suihke, mikä auttaa pitämään aknea aiheuttavat bakteerit loitolla iholta ja estää liiallista öljyn tuotantoa muutamalla suihkauksella.

Lähde: The Sun