Pyörätiet paljastuvat pikkuhiljaa lumen alta, joten on aika kaivaa polkupyörä esiin!

Sen lisäksi, että pyöräily tarjoaa erinomaista harjoitusta kehollesi, on se myös nopea siirtymismuoto. Innokkaimmat aloittavatkin polkupyöräilyn heti asfaltin paljastuessa, mutta jos et itse vielä ole vannoutunut polkupyöräilijä, lue nämä 12 hyvää syytä aloittaa polkupyöräily nyt:

Se polttaa paljon kaloreita ja muokkaa jalkalihaksia

Pyörällä ajaminen on kattava tapa polttaa paljon kaloreita käyttämättä paljon kehon voimaa. Monet asiat vaikuttavat siihen, kuinka paljon kaloreita kuluu ajon aikana, kuten: painosi, pyörän vastusaste, polkemisnopeutesi ja matkan pituus, lisäksi toki se sisältyykö reittiisi enemmän ylä-, kuin alamäkiä. Pyöräilyä voi tehostaa polkemalla välillä seisaaltaan, jolloin pakaralihakset aktivoituvat.

Se on erinomainen stressin lievitys

Arjen ongelmat voivat olla uuvuttavia ja lisätä stressiäsi, niillä voi olla valtava vaikutus mieleesi ja kehoosi. Tee itsellesi palvelus, hanki polkupyörä ja aloita pyöräily, koska sillä on terapeuttisia vaikutuksia. Ulkona oleminen ja raikkaan ilman hengittäminen saavat sinut heti paremmalle mielelle. Moni vertaakin polkupyörällä ajamista jopa meditointiin, muista olla kuitenkin tarkkaavainen, ainakin muun liikenteen seassa

Se hillitsee ruokahalua

Surreyn yliopiston tutkimus osoittaa, että pyöräily voi auttaa hillitsemään ruokahalua: tutkimukseen osallistuneet ihmiset söivät saman määrän ruokaa aamiaisella päivittäin, jonka jälkeen heidät jaettiin kahteen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä jäi lepäämään ja toinen lähti aamiaisen jälkeen pyöräilemään. Tutkimuksessa kävi ilmi, että 60 minuutin pyöräily aktivoi nälkää vähentäviä hormoneja.

Se lisää energiaasi ja tekee sinut onnellisemmaksi

30 minuuttia pyöräily päivässä, on kaikki mitä tarvitset lisätäksesi energiatasoasi käyttämättä muita piristeitä, kuten kahvia. On usein harhaluulo, että fyysinen toiminta vähentää energiaa. Fyysinen toiminta stimuloi sinua ja antaa sinulle enemmän energiaa päivittäisten tehtäviesi suorittamiseen. Pyöräily, kuten mikä tahansa muu liikunta, tekee sinusta tyytyväisen ja onnellisen. Mielihyvähormonien, eli serotoniinin ja dopamiinin vapautuminen saa sinut tuntemaan olosi onnelliseksi ja motivoituneemmaksi.

Se pitää sydämesi terveenä

On osoitettu, että pyöräily vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Tämä miellyttävä liikuntamuoto auttaa vähentämään sairauksien, kuten tyypin 2 diabeteksen ja syövän riskiä. Pyöräily vakauttaa myös edullisesti verenpaineeseesi ja alentaa riskiä saada sydänkohtaus.

Se suojaa nilkkojasi ja niveliäsi

Pyöräily on cardio-liikuntaa, joka aiheuttaa vähemmän kitkaa nivelissä kuin juoksu tai aerobic. Mahdollisuudet loukkaantumiseen ovat vähäiset, jos otat huomioon, että kävelemällä lisäät mahdollisuutesi vahingoittaa polviasi. Jos sinulla on ongelmia polvillasi, älä epäile kokeilla pyöräilyä.

Se antaa sinulle paremman ja laadukkaamman unen

Pyöräily antaa sinulle tarvitsemasi energian päivällä ja unen, jota tarvitset yöllä. Laadukas uni on asia, jota tarvitset mielesi ja kehosi tasapainottamiseen. Asiantuntijat kuitenkin neuvovat, ettet pyöräile, tai harrasta mitään muut raskasta liikuntaa vähintään neljää tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Se parantaa keskittymistäsi ja stimuloi aivoasi

Se aamuinen sumentuminen, jonka tunnet sängystä nousemisen jälkeen, voidaan helposti korjata muutaman minuutin pyöräilyllä. Polkeminen parantaa merkittävästi verenkiertoa ja verenkierto parantaa aivojesi työskentelyä ja keskittymistä. Pyöräily auttaa sinua järjestämään ajatuksesi paremmin ja estää niiden tukkeutumista.

Se saa sinut näyttämään nuoremmalta

Pyöräily ei vain pidä sinua henkisesti nuorempana, vaan se saa myös sinut näyttämään nuoremmalta. Aivan kuten mikä tahansa muu fyysinen aktiivisuus, pyöräily tekee ihostasi kimmoisan ja pitää kehosi on paremmassa kunnossa.

Se on erinomaista sosiaalista-aikaa

Yksi pyöräilyn parhaista eduista on, että voit tehdä sitä itsenäisesti, mutta myös hyvässä seurassa. Pyöräily on loistava sosiaalinen aktiviteetti, jonka avulla voit viettää laadukasta aikaa ystävien ja perheen kanssa. Ja parasta on, että se on ilmaista. Sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa hauskanpitoon ja viettää aikaa läheistesi kanssa. Pyöräily on loistava urheilulajia koko perheelle.

Se parantaa seksuaalielämääsi

Kehosi kunnon palauttaminen polkupyöräilyllä saa sinut tuntemaan itsesi houkuttelevammaksi, mutta tasapainottaa myös kehosi ”sukupuolihormonit”. Vaikka tutkimukset osoittavat endorfiinien ja fyysisen toiminnan välisen yhteyden, on yhteys myös sukupuolihormoneihin, kuten testosteroniin. Hyvässä fyysisessä kunnossa olevat naiset saavuttavat vaihdevuodet myöhemmin. Loppujen lopuksi se, mikä on hyödyllistä sydämellesi, on hyvä myös seksuaalielämällesi.

Se säästää planeettamme

Käytä polkupyörääsi autosi sijaan aina kun mahdollista. Ole roolimalli yhteisössäsi käyttämällä tätä vaihtoehtoista ajoneuvoa. Suojaat ympäristöä vähentämällä ilmansaasteita. Säästät myös rahaa ja aikaa, sillä polkupyörä voi olla nopeampi ratkaisu liikenneruuhkan seassa.

Jaa tämä juttu myös kavereille!

Lähde: Women Daily Magazine