Tiesitkö? Nämä asiat voivat vahingoittaa hiuksiasi kesän aikana

Jos haluat ajatella hiustesi hyvinvointia, kannattaa painaa nämä asiat mieleen.

Kun miettii kesää ja sen vaikutusta hiuksiin, tulee helposti mieleen auringon vaalentamat suortuvat ja lämpimän päivän kuivaamat rantakiharat. Nämä ovat kivoja vaikutuksia, mutta kesän vaikutukset voivat olla myös vähemmän kivoja.

Alle onkin listattu viisi tapaa, miten kesä voi vahingoittaa hiuksiasi. Lue ne alta ja paina mieleesi, jotta osaat varautua ja suojata hiuksiasi paremmin.

1. Ilmastointi

Keskusilmastointi voi olla luksusta kesähelteillä, mutta se myös imee kaiken kosteuden suortuvistasi. Jos vietät päivät työpisteesi äärellä ilmastoinnin armoilla tai laitat kodissa sellaisen täysille yön aikana – tai molempia – on tärkeää muistaa hoitaa hiuksia sen mukaisesti. Suosi hiuksiin jätettäviä hoitoaineita ja hiusnaamioita kosteuttamaan hiuksiasi säännöllisesti.

2. Aurinkolasit

Vaikka ne ovat olennainen osa selviytymistä kesästä, mutta jos vedät niitä otsalta silmille jatkuvasti, voi metallisiin yksityiskohtiin tarttua hiusrajan hiuksia ja se voi aiheuttaa pysyvää vahinkoa karvatupeille.

3. Korkeat nutturat ja poninhännät

Kesällä korkealle tehtävät nutturat ja poninhännät ovat pelastus kosteuden ja kuumuudesta aiheutuvan hikoilun keskellä. Nämä tyylit voivat kuitenkin pitkiä aikoja käytettäessä vahingoittaa hiusrajaasi ja jopa pahimmissa tapauksissa aiheuttaa hiustenlähtöä.

4. Aurinko

Kaipaat kesäisin suojaa auringolta hiuksista varpaisiin. Siinä missä laitat aurinkosuojaa ihollesi, on hiuksiin syytä laittaa omat suoja-aineet – varsinkin jos värjäät hiuksiasi. Jos jätät hiuksesi suojaamatta, voi väristä tulla epätasainen, hiuksista kuivat ja ne voivat jopa katkeilla.

5. Hiusten käsittely märkänä

On hyvin mahdollista, että hiuksesi ovat kesän aikana enemmän märät kuin muuhun aikaan vuodesta ja näin alttiimmat vahingoille. Suortuvasi ovat täynnä vettä, mikä tarkoittaa sitä, että niitä ei kannata laittaa ylös kiinni tai harjata ajattelematta takkuja pois. Ole kärsivällinen takkujen kanssa ja onkin aina parempi käsitellä niitä ensin hieman sormilla ja käyttää silottavaa tuotetta, jotta prosessi on mahdollisimman hellävarainen.

Miten kesä vaikuttaa sinun hiuksiisi? Kommentoi alla!

Lähde: Marie Claire


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.