Tiedätkö jo vaginasta nämä kaikki 25 uskomatonta asiaa? Klitoris esimerkiksi voi olla peniksen kokoinen

Saatat tietää vaginasta jo aika paljon, jos sinulla itselläkin sellainen on. Mutta ehkä et siltikään tiedä siitä vielä ihan kaikkea.

Tässä olisi peräti 25 uskomatonta asiaa, joita kaikki eivät vaginasta vielä tiedä. Glamour -sivusto on listannut ne meidän tiedoksemme, jotta mahdollisimman moni tietäisi, kuinka uskomaton asia meillä naisilla on haarojen välissä.

1. Vagina ei ole sama asia kuin vulva

Saatat kutsua haarojenväliäsi monilla nimityksillä, joista muuten vagina ja vulva eivät tarkoita ihan samaa. Vagina ulottuu kohdunkaulasta immenkalvoon asti. Vulva taas tarkoittaa sitä kaikkea, mitä sieltä löytyy eli klitoris, virtsaputki ja uloimmat sekä sisemmät häpyhuulet. Mutta toki voit käyttää mitä tahansa nimitystä, koska mitä väliä sillä on, että mitä osia sieltä haarojen välistä tarkoittaa.

2. Häpyhuulia löytyy monenlaisia

Ei kannata olla huolissaan, että omat häpyhuulet olisivat jotenkin kummallisen malliset. Niitä nimittäin löytyy todella monenlaisia eivätkä ne todellakaan ole samanlaisia keskenään. Ne voivat olla epäsymmetriset, roikkua olla ulkonevat sekä monenlaista muuta, joka on normaalia.

3. Vulvaa löytyy monessa eri värissä

Vulva ei ole välttämättä samanvärinen kuin muualla oleva ihosi. Se on usein paljon tummempi. Väri voi olla vaaleanpunainen, punainen, purppura tai vaikka ruskea. Kaikki värit ovat ihan normaaleja. Ja kiihottumisen aikana väri voi vielä vaihtua hetken ajaksi.

4. Klitoris on suurempi kuin moni luulee

Klitoris voi olla monien mielestä sellainen pieni pavunmuotoinen kohta, ja joka sijaitsee häpyhuulten kärjessä. Mutta noin 4/5 osaa siitä ei ole näkyvillä. Siitä suurin osa on integroituna kehoomme, joten se voi oikeasti olla jopa löysän keskikokoisen peniksen kokoinen.

5. Klitoriksella on paljon yhteistä peniksen kanssa

”Siinä on esiaste, glans ja frenulum, aivan kuten penis”, sanoo Sharon Gerber , ob-gyn, ja perhesuunnittelun kollegani Iaihin lääketieteellisessä koulussa Siinain vuorella. Vaikka klitoriksella on pienempi koko kuin peniksellä, siinä on tosiasiallisesti kaksi kertaa enemmän hermopäätteitä – klitoriksessa on 8000 hermopäätettä, kun taas koko peniksessä on vain 4000. Se on hermopäätteiden suurin pitoisuus koko ihmiskehossa.

6. Immenkalvo ei ole aina merkki neitsyydestä

Immenkalvon ajatellaan olevan neitsyyden merkki, mutta se voi rikkoitua monella eri tavalla ennen kuin harrastetaan seksiä ensimmäisen kerran. Se voi liittyä esimerkiksi pyörällä ajamiseen tai urheilemiseen, mutta jos se rikkoutuu, on se normaalia.

7. Kaikilla naisilla ei ole emätintä, eivätkä kaikki, joilla on emätin, ole naisia

Sukuelimet eivät tee meistä suoraan joko naisia tai miehiä. Nainen voi esimerkiksi syntyä ilman emätintä. Ja miehilläkin voi olla emätin.

8. Emättimen koko voi muuttua suuresti kiihottumisen aikana

Kun kiihotutaan, niin emätin laajenee silloin. Emätin voi silloin myös pidentyä, koska kohtu vetäytyy silloin vähän ylöspäin.

9. Emättimen eri osat eivät toimi yhdessä

Kun kiihottuu, eivät kaikki emättimen osat muuta kokoa, joten ne eivät toimi silloin samalla tavalla keskenään.

10. Kaikki emättimet eivät haise samalle

Emättimen hajuun voivat vaikuttaa monet asiat, joten kaikki niistä eivät haise samalle. Hajuun voi vaikuttaa ruokavalio tai kuukautisten aika sekä monet muut asiat.

11. Monien naisten seksin huipentuma ei ole se, että esimerkiksi penis menee emättimen sisälle

On tutkittu, että vain 18 % naisista sai huipentuman yhdynnän takia. 36 % ilmoitti, että he saavat orgasmin vain siten, että klitorista stimuloidaan.

12. Orgasmit voivat lievittää kipua

Kun kiihottuu ja saa orgasmin, silloin kehoon vapautuu luonnollista kipulääkettä. Orgasmi vapauttaa oksitosiiniaallon, joka saa olon tuntumaan onnelliseksi, mutta se voi lievittää myös kipua päänsärystä niveltulehdukseen.

13. Alapääkarvoituksella on tarkoitus

Ennen kuin poistat alapääkarvojasi, kannattaa lukea tämä. Karvojen tarkoitus on suojella alapäätä esimerkiksi tulehduksilta.

14. Häpykarvat eivät ole kaikilla samanlaiset

Alapääkarvoitukset eivät ole kaikilla samanlaiset. Sekin on normaalia, jos niitä kasvaa vain vulvassa tai vaikka muuallakin kuten vaikka alavatsassa asti. Karva voi olla esimerkiksi suora, ohut tai kihara.

15. Märkyys alapäässä ei aina tarkoita kiihottumista

Emätin voi kostua monesta eri syystä, joten kiihottuminen ei ole se ainoa syy.

16. Alapäästä voi vuotaa monenlaista asiaa, joista moni on ihan normaalia

Ehkä jo tunnet vuotosi, joten tämä on aika selvä asia, että alapäästä voi vuotaa monenlaisia ja värisiä asioita. Se voi vuotaa esimerkiksi ennen ovulaatiota. Kohdunkaulanneste voi olla märkää, kirkasta ja joustavaa. Mutta jos vuoto on paksua tai vaahtoavaa tai vaikka vihreää, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

17. Emätin on happama

Emättimen pH-arvo on 4,5, joten se on vähän hapan, koska silloin siittiöt pääsevät siellä uimaan ja selviävät siellä paremmin. Jos peset emättimen saippualla, voit häiritä sen pH-tasapainoa. Se voi aiheuttaa esimerkiksi hiivainfektion.

18. Emätin puhdistaa itse itsensä

Emättimessä on rauhasia, joista valuu nestettä. Tämä tapahtuu sen takia, että emätin puhdistuu.

19. Emätin muuttuu synnytyksen jälkeen

Kun on synnyttänyt, on emätin muuttunut siitä mitä se sitä ennen oli. Kohdunkaulan aukko voi esimerkiksi muuttua ulkonäöltä. Emättimen kudos venyy synnytyksen aikana, mutta se palautuu myöhemmin yleensä entiseen kokoonsa.

20. Synnytyksen jälkeen emätin tarvitsee lepoa

Kun on synnyttänyt, on hyvä pysytellä seksistä kuuden viikon ajan. Emätin tarvitsee sen ajan parantuakseen synnytyksestä.

21. Kegel-harjoitus toimii ihan oikeasti

Kegel tarkoittaa harjoitusta, jossa harjoitetaan lantionpohjan lihaksi. Se toimii todella hyvin, joten sitä kannattaa harjoittaa varsinkin synnytyksen jälkeen, kun lääkäri on antanut sille luvan.

22. Kohdunkaula ja emätin voivat revetä

Jos kohdunkaula tai emätin repeää esimerkiksi synnytyksessä, korjaantuvat ne yleensä itsekseen hyvin kuuden viikon kuluessa.

23. Emätin voi olla 130 asteen kulmassa

Oletko koskaan yrittänyt laittaa tamponia, mutta tuntuu, kuin se olisi osunut seinään. Siihen löytyy syy, koska emätin on tietyssä kulmassa kehossasi. Tämä kulma voi olla jopa 130 astetta.

24. Vagina tarkoittaa vaippaa

Sana vagina on latinaksi sellainen sana, joka tarkoittaa vaippaa.

25. Vaginassa voi olla joskus näppyjä

Vaginassa voi olla jopa näppyjä

Lähde: Glamour


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.