Tie menestykseen: 9 muutosta, jotka kannattaa tehdä elämäntapoihin kolmekymppisenä

Hienosäätämällä elämäntapojasi kolmekymppisenä, voit luoda pohjustan menestykselle loppuelämääsi ajatellen.

Parikymppisenä on hyvin aikaa kokeilla eri asioita; elää nuoruutta, hankkia uusia kokemuksia ja etsiä paikkaansa maailmassa. Kolmekymppisenä taas on jo parempi alkaa juurruttaa elämään tapoja, jotka auttavat sinua saavuttamaan henkilökohtaisen ja ammatillisen täyttymyksen loppuelämäsi ajalle.

Business Insider listasi yhdeksän parannusta ja muutosta, joita voit tehdän elämäntapoihisi kolmekymppisenä luodaksesi perustan elämän mittaiselle menestykselle. Lue alta, minkälaisia muutoksia sinun kannattaisi tehdä.

1. Lopeta tupakointi

Et pysty perumaan tupakoinnin mahdollisesti jo aiheuttamia vahinkoja, mutta tutkimuksen mukaan he, jotka lopettavat ennen 40 ikävuotta omaavat 90 prosenttia alhaisemman kuolleisuusriskin kuin he, jotka jatkavat tupakointia.

2. Älä vertaa enää itseäsi muihin

Jos jatkuvasti katselet olkasi yli, mitä muut tekevät, ei se auta sinua saavuttamaan tavoitteitasi. Pärjäät paremmin, jos mietit mitä haluat saavuttaa ja arvioit, miten olet edistynyt niiden saavuttamisessa.

3. Älä koeta olla mieliksi kaikille

On tärkeää käyttää omaa aikaa ja energiaa viisaasti – oli se sitten Facebook-kaverilistan siistimistä pienempään määrään tai ajan viettämistä ihmisten kanssa, ketkä saavat sinut tuntemaan olosi onnelliseksi.

4. Ala noudattaa kunnon unirytmiä

Pidä parhaasi mukaan kiinni unirytmistäsi. Jos nukut enemmän edes muutamana päivänä, asiantuntijoiden mukaan saatat laittaa sisäisen kellosi uuteen rytmiin.

5. Ala kuntoilla säännöllisesti

Yli 35-vuotiaana alat menettää lihasmassaa, joten etenkin siinä vaiheessa on tärkeää kuntoilla. Valitse harrastuksia, joista todella pidät, koska jos et nauti kuntoilusta, tuskin jatkat sitä.

6. Ala pitää päiväkirjaa

Jo muutaman minuutin käyttäminen päivän positiivisten kohokohtien pohtimiseen voi muuttaa asennettasi, pitää sinut motivoituneena ja auttaa sinua pärjäämää stressaavissa tilanteissa. Päiväkirjojasi voi olla myös viihdyttävää lukea myöhemmin vanhemmalla iällä.

7. Ala säästää rahaa

Eläkepäivät voivat tuntua olevan vielä vuosien päässä, mutta ei ole pahitteeksi alkaa säästää mahdollisimman aikaisin.

8. Ala tavoitella unelmaasi

Halusitpa sitten ostaa oman kodin, perustaa perheen tai kirjoittaa kirjan, valitse yksi tavoite ja koeta saavuttaa se. Selvitä minkälaisia tiettyjä muutoksia voit tehdä seuraavan vuoden aikana päästäksesi lähemmäs unelman täyttymistä.

9. Ala antamaan anteeksi itsellesi

Menestys on kiinni myös kyvystäsi antaa anteeksi itsellesi ja oppia virheistäsi. Myötätuntoa itseään kohti tuntevat näkevät heikkoutensa muutettavina asioita ja koettavat välttää samojen virheiden tekoa tulevaisuudessa.

Lähde: Business Insider UK