Onko teidän suhteessanne tämä piirre?

On olemassa monia merkkejä siitä, että parisuhde saattaa olla huonossa jamassa – esimerkiksi fyysisen läheisyyden puute, arvojen ja tavoitteiden yhteensopimattomuus tai samat riidat kerta toisensa jälkeen.

On kuitenkin olemassa yksi asia, josta kokenut terapeutti kertoo tajuavansa heti, että parisuhde ei tule selviämään. Terapeutin mukaan on olemassa yksi asia, jota kannattaa ehdottomasti tarkkailla.

Terapeutti kertoo voivansa lähes varmuudella taata, että suhde ei tule kestämään, jos huomaa pariskunnassa tämän tietyn asian.

Tämä asia on epätasapuolinen vastuun ottaminen.

Kaikissa suhteissa on toki vaihtelua. Joskus voi olla tilanteita, jolloin toisen kumppanin on otettava hieman vähemmän vastuuta, koska toinen on ylikuormittunut tai ylirasittunut, mutta kaiken kaikkiaan teidän pitäisi osallistua tasapuolisesti.

”Jos toinen kumppani tekee jatkuvasti enemmän työtä, ponnistelee enemmän ja tekee enemmän työtä kuin toinen, tasapaino menee lopulta vinoon”, terapeutti selittää.

Tällainen dynamiikka, jossa toinen ottaa kaiken vastuun, on terapeutin mukaan yksi tärkeimmistä merkeistä siitä, että suhde ei kestä.

Syy siihen, miksi suhteet harvoin kukoistavat tämän dynamiikan vallitessa, on se, että henkilö, joka näkee kaiken vaivan, alkaa yleensä kantaa kaunaa ja vihaa. Terapeutti sanoo, että tämä voi alkaa kasaantua ajan mittaan, ja lopulta siitä voi tulla ”liikaa toipumista varten”.

Paheksuntaa kutsutaan usein ”hiljaiseksi parisuhteen tappajaksi”, koska se voi muuttua myrkylliseksi, jos siihen ei puututa.

Jos teillä siis on parisuhteessanne epätasainen vastuunjako, kannattaa asia korjata välittömästi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life