Pettämiseen ei aina liity seksi ja nykyteknologia mahdollistaa erilaisen pettämisen entistä helpommin.

Jo pelkkä (teksti)viestien lähettely toiselle kuin omalle kumppanille voidaan laskea pettämiseksi, jos se täyttää tiettyjä merkkejä. Avioliittoneuvoja Jane Greer selvitti CBS Miamille, mitkä asiat ovat merkkejä (teksti)viestipettämisestä.

Tällainen viestittely on usein pettämistä:

1. Viesteissä jaetaan intiimejä ja syviä tunteita sekä yksityiskohtia

Greerin mukaan tämä on pettämistä, jos toiselle henkilölle viestittelee asioita ja sisältöä, joita ei jaa omalle kumppanilleen.

2. Toiselta saadut viestit herättävät romanttista tai seksuaalista innostusta toisin kuin omalta kumppanilta saadut viestit

Jos toisen kanssa luodusta yhteydestä tulee tärkeä ja alkaa odottaa häneltä viestejä, voi kyse olla pettämisestä.

3. Puolustautuva asenne viestittelyä kohtaan

”Mikä tässä on niin ihmeellistä? Me olemme vain kavereita!”, Greer antaa esimerkiksi reaktiosta, jos kumppani kyselee viestittelystä.

4. Tekstiviestejä lähetellään heti aamulla tai juuri ennen nukahtamista

Jos kumppani on heti ensimmäisenä aamulla laittelemassa viestiä jollekin tai viimeisenä ennen nukahtamistaan ja kumppani tuntuu sinun seurassasi etäiseltä, voi kumppanilla olla jotain salattavaa.

5. Salamyhkäisyys tietokoneen tai puhelimen lähistöllä

Salaileva käytös voi viitata siihen, että jotain salattavaa todella on.

Jos tämä kuulostaa tutulta, kannattaa asia ottaa puheeksi oman kumppanin kanssa. Tai jos itse huomaat tekeväsi tätä, kannattaa miettiä, miksi näin teet ja miten se vaikuttaa suhteeseesi.

Lähde: The Stir