Talvisissa ihonhoitorutiineissa muistutetaan usein hellävaraisempien ja kosteuttavien tuotteiden käyttämisen tärkeydestä.

Ihoa kannattaa suojata talvella pakkasen lisäksi myös auringolta. Talvella ei välttämättä tule ajatelleeksi, että iho kannattaisi suojata auringon UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta.

Erityisesti kevätauringon ensisäteet saattavat olla petollisia. Pilvisinä ja lumisinakaan päivinä suojakerrointa sisältävää voidetta ei kannata jättää koskemattomaksi, sanoo ihon hoitoon erikoistunut lääketieteen tohtori Sejal Shah Women’s Healthille antamassaan haastattelussa.

Ultraviolettisäteily ulottuu maanpinnalle joka päivä, säästä huolimatta. Tästä johtuen iholle on tärkeätä lisätä suojakerrointa sisältävää voidetta aina, kun ulkoilet.

Monet eivät kiinnitä asiaan huomiota päivinä, jolloin he lähinnä istuvat kotona tai toimistossa sisätiloissa ja ainoastaan käväisevät ulkona. Ultaviolettisäteily voi myös läpäistä ikkunalasin; Science-lehdessä julkaistu tutkimus kertoi, että UV-säteiden vaikutukset jatkavat etenemistä iholla jopa tunteja ulkoa poistumisen jälkeen.

Kosteusvoide, jonka suojakerroin on 30, riittää päivittäiseen käyttöön. Paksummat ja vahvemmat aurinkovoiteet kannattaa jättää päiviin, jolloin oleskelet auringossa pidempään.

Joissain meikkituotteissa on suojakerroin, mutta niiden alle kannattaa silti laittaa aurinkosuojan sisältävää kosteusvoidetta. Meikkiä ei usein ole riittävästi suojaamaan auringolta, eikä sitä ole kasvoilla tasaisesti.

Mikäli olet suuntaamassa laskettelemaan (kevät)hangille, valitse suosiolla 50-suojakertoimella varustettu voide. UV-säteet heijastuvat jäästä ja lumesta niin kuin vedestä, mikä saa ihon palamaan herkemmin. Talvella aurinkosuojaa pitää lisätä kahden tunnin välein, aivan kuten kesäisinkin.

Lähde: Women’s Health