On paljon syitä, miksi auringolta on hyvä suojautua. Yksi suojakeino on käyttää aurinkorasvaa.

Mutta käytätkö aurinkorasvaa oikein? Se ei suojaa sinua auringonhaitoilta, jos teet näitä alla olevia virheitä. Sen varmasti jo tiedät, että sitä on syytä käyttää muulloinkin kuin kesällä.

Fysikaalinen vs. kemiallinen aurinkovoide

Aurinkovoidetta on kahdenlaisia: fyysisisiä ja kemiallisia. Kun laitat fyysistä aurinkovoidetta, aurinkosäteet osuvat ihoon, mutta pomppaavat siitä pois. Kemialliset estäjät puolestaan ​​absorboivat UV-säteen, muuttavat sen lämmöksi ja vapauttavat sen kehosta, jotta ne eivät vahingoita DNA: ta. Jotta tunnistat, kummasta on kyse, näet sen voiteen levityksen yhteydessä. Kemiallinen aurinkovoide jää iholle kiinni valkoisena mönjänä. Kumpikin näistä on hyvä vaihtoehto, joten et tee virhettä vielä siinä, kumman näistä valitset. Kunhan et valitse luonnollista aurinkovoidetta.

Pahin virhe aurinkovoiteen käytössä on tämä

Moni ei käytä tarpeeksi aurinkovoidetta. Jos sitä ei levitä tarkoin joka paikkaa, johon aurinko osuu, on se suuri virhe. Sitä pitää käyttää kerralla paljon ja se pitää levittää hyvin.

Tämäkin on yleinen virhe, että ei hankita tarpeeksi suojaavaa aurinkovoidetta. Suojakertoimen (SPF) on hyvä olla vähintään 30. Jos tarkoitus on uida tai hikoilee paljon, on hyvä käyttää vedenkestävää aurinkovoidetta.

Jos käyttää kemiallista aurinkovoidetta, pitää se levittää ennen kosteusvoidetta. Fyysistä käyttäessä voi kosteusvoiteen levittää myös aurinkorasvan jälkeen.

SPF 50 ei ole niin turvallinen kuin luullaan

Moni voi luulla, että jos käyttää esimerkiksi suojakerroin 50 aurinkovoidetta, se suojaa ihoa auringolta pitemmän aikaa esimerkiksi suojakerroin 30 aurinkovoide. Se on väärä luulo. Tällainen rasva ei ole myöskään mikään suojakilpi, jolloin ei tarvitse käyttää lainkaan esimerkiksi aurinkohattua.

Joten aurinkorasvaa pitää laittaa niin paljon kuin mahdollista ja niin usein kuin mahdollista ja aina, kun aurinko paistaa eli myös talvisaikaan.

Lähde: Huffpost