Yksi uudenvuodenlupaus voi vaikuttaa elämääsi monella tavalla.

Monet aikovat vuoden vaihduttua syödä paremmin, elää terveellisemmin, hoitaa raha-asioitaan fiksummin ja niin edelleen. HuffPost kuitenkin ehdottaa tänä vuonna unohtamaan nämä lupaukset yksittäisinä asioina ja sen sijaan tekemään ne kaikki kerralla: laittamalla ruokaa useammin.

Idea ei ehkä ole uusi tai niin innostava, mutta se on fiksu ja käytännöllinen sekä auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi uuden vuoden aikana. Tämän lisäksi opit uuden taidon, joka auttaa sinua laittamaan pöytään tarjolle ruokaa niin sinun kuin haluamiesi ihmisten vatsojen täyttämiseksi.

Jos tämä ei riitä vakuuttamaan sinua, on alle listattu tarkemmin, miten ruoanlaittaminen itse voi olla hyvä idea:

Ruoanlaitto voi auttaa sinua syömään terveellisemmin: Monet ravitsemusterapeutit ovat kertoneet, että ruoanlaitto kotioloissa on ensimmäinen muutos, joka sinun pitäisi tehdä, jos haluat syödä terveellisemin. Silloin tiedät paremmin, mitä ruoassasi on, kun olet itse mitannut ainekset. Tämän lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että nautit vähemmän hiilihydraatteja, sokeria ja rasvaa, kun teet ruokaa itse. Ja jos kokkailet kotona, teet myös todennäköisemmin fiksuja valintoja syötävien suhteen.

Ruoanlaitto voi auttaa sinua säästämään rahaa: Pitkä päivä ja et jaksa tehdä ruokaa, joten haet matkalla töistä kotiin ravintolasta syötävää – eikä aina tarvitse olla edes pitkä päivä takana, koska ruoan hakeminen muualta voi olla helpompaa monissa tilanteissa. Tämä tulee kuitenkin lopulta kalliiksi, joten tekemällä ruokasi itse, säästät rahaa ja saat syötävää yhdellä kertaa useammalle henkilölle tai useammalle päivälle. Ja kun hyödynnät tarjouksia, voit säästää vielä enemmän.

Näin teet ruoanlaitosta saavutettavan tavoitteen: Jos sinulla ei ole tapana laittaa itse ruokaa, voi sen opettelu tuntua hieman hirvittävältä. Toisille taas pelkästään ajan löytäminen ruoanlaittoa varten voi olla haasteellista. Heidän ja kaikkien muiden kannattaa kuitenkin muistaa yksi asia: sunnuntain etukäteisvalmistelut. Viikot voivat olla kiireisiä, mutta jos käytät sunnuntaina – tai ylipäänsä viikonlopun aikana – muutaman tunnin aikaa ruoanlaittoon, voit syödä terveellisemmin, säästää rahaa ja tehdä itse omat ruokasi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä ruokaa päivittäin, koeta edes tehdä itse syötäväsi etukäteen useammalle päivälle viikon ajalle. Hyviä ideoita ja vinkkejä sunnuntain – tai ylipäänsä sinulle parhaiten sopivan päivän – etukäteisvalmiteluihin löydät täältä.

Lähde: Huffington Post