Rakkaus on omanlaisensa taistelukenttä, jossa pitää itsekin tehdä paljon, jotta onnistuisi löytämään oman itselle sopivan rakkaan.

Vetovoima on yksi tärkeä osa puolison etsimisessä. Jos joku tuntuu vetävän itseä puoleensa, haluaa varmasti tehdä kaikkensa, jotta itsekin vetäisi häntä puoleensa. On yksi helppo keino, jolla voi lisätä omaa vetovoimaansa suuresti. Tätä keinoa on myös tutkittu ja todettu, että se todellakin toimii.

Tutkimuksessa toteutettiin kolme koetta ja tulos saatiin selville

Sosiaalipsykologi Gurit Birnbaum ja psykologian professori Harry Reis tutkivat kuinka se, että tekee itsestä vaikeasti tavoiteltavan, vaikuttaa siihen, kuinka vetovoimaiselta vaikuttaa. He toteuttivat kolme koetta, jotta asia selviäisi.

Tutkimukseen osallistuneille kerrottiin, että he keskustelevat toisen vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa, vaikka todellisuudessa he puhuivat vain jonkin tutkimusryhmään kuuluvan jäsenen kanssa. Kaikissa kolmessa kokeessa koehenkilöitä pyydettiin kuvailemaan, kuinka vaikea heidän oli saada mielestään henkilö, jonka kanssa he keskustelivat. Heiltä kysyttiin myös, olivatko henkilöt heidän mielestään heille kuinka sopivia puolisoehdokkaita tai seksikumppaneita.

Kokeet tuottivat mielenkiintoisia tuloksia. He, joiden tietoja piti selvitellä enemmän, jotta kaikki tiedot saisi selville, olivat tutkimukseen osallistuneiden mielestä kaikista houkuttelevimpia. Sekin teki sellaisista kohteista houkuttelevimpia, joiden kohdalla piti tehdä enemmän ponnisteluja, jotta sai heidän huomionsa.

Vaikka vaikuttaa siltä, että esittäminen vaikeasti tavoiteltavaa, voi lisätä houkuteltavuutta, kaikki sama ei toimi kaikille. Aika monille vaikuttaisi silti toimivan, koska kukapa ei pitäisi haasteista?

Lähde: Study Finds