Nettielämäkin kannattaa toisinaan ”siivota” ja laittaa järjestykseen.

Milloin viimeksi tarkistit Instagramiasi tai Twitteriäsi? Oli se sitten muutama sekunti sitten tai muutama kuukausi sitten, voi se hyvin olla kevätsiivouksen tarpeessa.

Alle listatuilla vinkeillä voit laittaa eri profiilisi järjestykseen niin, että voit keskittyä mielestäsi tärkeisiin asioihin etkä hukuttaudu jatkuvaan syötteeseen kaikesta, mikä sinua ei niin kiinnosta.

Facebook

– Käy kaverilista läpi ja poista sieltä ylimääräisiä tai jos se ei ole mahdollista esimerkiksi työsi takia, voit piilottaa heidän päivityksensä, jotta ne eivät täytä uutissyötettäsi.

– Poista turhia sivuja. Tykkäämiesi sivujen joukosta voi hyvinkin löytyä sellaisia, joista olet tykännyt vuosia sitten eivätkä ne ole enää niin olennaisia.

– Ota puhelimeen tulevat ilmoitukset pois päältä. Tarkista Facebookia vain silloin kuin haluat, ei sen takia, että olet saanut ilmoituksia, jotka ovat vain samoja pelikutsuja miljoonatta kertaa.

Twitter

– Lupaa itsellesi, että käyt läpi seuraamiesi profiilien listaa esimerkiksi 2-3 kuukauden välein. Olet saattanut vahingossa seurata profiileja, joita et olisi halunnut, vain selaamalla syötettä.

– Mykistä sellaiset, joiden twiittejä et halua syötteeseesi. Näin voit edelleen seurata heitä, mutta he eivät tiedä, ettet näe heidän jatkuvia twiittejään. Mykistämisestä voi olla myös silloin iloa, kun esimerkiksi lempisarjastasi on tullut uusi jakso, jota seuraamasi ihmiset live-twiittaavat ja et voi itse sitä katsoa – voit vältellä juonipaljastuksia mykistämisellä.

– Sitten on myös niitä, joiden twiitit haluaisit nähdä, mutta et haluaisi heitä syötteeseesi säännöllisesti. Tätä varten voit tehdä erilaisia listoja – kuten ”Uutiset” tai ”Kaikki exäni”. Listat keräävät sinne valittujen twiitit.

Pinterest

– Tutki kokoelmiasi. Mihin et yleensä lisää mitään uutta? Jos sellaisia on, poista ne. Voit aina tehdä sekalaista-kokoelman asioille, jotka haluat tallentaa, mutta et halua omistaa niille omaa osiota.

– Muista, että voit olla seuraamatta tiettyjä kokoelmia seuraamiltasi käyttäjiltä. Jos pidät jonkun tyylistä, mutta et heidän ruokajutuistaan, voit jättää seuraamatta sitä osiota. Jos taas haluat seurata jotain tiettyä kokoelmaa, mutta et kyseisen kaikkia julkaisuja, voit seurata vain kyseistä kokoelmaa.

Instagram

Instagram on monin tavoin riisutuin sosiaalinen media – voit seurata tai lopettaa seuraamisen, siinä se. Jos joudut töitä varten seuraamaan tiettyjä tilejä tai haluat vain nähdä, mitä tietyt ihmiset puuhaavat, voi sitä varten olla hyvä idea luoda erillinen profiili, joka on omistettu vain heitä varten. Voi olla ärsyttävää vaihdella eri tilien välillä, mutta se ainakin auttaa sinua pysymään paremmin järjestyksessä seuraamiesi profiilien kanssa.

Lähde: Glamour