Asiantuntijan mukaan odotusten täyttymättömyys on monien erojen taustalla.

Raha-asiat, ongelmat makuuhuoneen puolella ja emotionaaliset väärinkäsitykset voivat aiheuttaa suuria ongelmia parisuhteessa ja tuntua siltä, että ne johtavat parisuhteen päättymiseen. Asiantuntijoiden mukaan ne ovat kuitenkin vain laajemman ongelman oireita.

Mikä sitten aiheuttaa enemmän (avio)eroja kuin mikään muu? Vastaus tähän on The Independentin mukaan täyttymättömät odotukset. Kirjoittaja Derek Harvey kohtasi tämän yllättävän paljastuksen seminaarissa kuusi vuotta sitten ja oli ällikällä lyöty.

”Olen nähnyt kivun ja turhautumisen, mitä seuraa täyttymättömistä odotuksista, ei vain avioliitossa, vaan kaikissa suhteissa”, hän kertoi.

”Se on kuolettava myrkky, mikä virtaa sydämeen ja tekee tuhojaan suhteissa”, hän lisäsi.

The Independentin mukaan ei ole salaisuus, että korkeat odotukset voivat aiheuttaa ongelmia, kun on kyse parisuhteista; sitä ei voi kieltää, että voi olla vaikea hyväksyä se, ettei unelmien kumppani olekaan lopulta niin unelmien täyttymys.

”Täyttymättömät odotukset ovat suuri parisuhteiden tappaja”, parisuhdevalmentaja James Preece sanoi The Independentille.

”Ihmisillä on tapana ryhtyä suhteeseen tai mennä naimisiin odottaen, että toinen ihminen muttaa tapojaan”, hän jatkoi.

”He ajattelevat, että ajan myötä he voivat muovata toisesta ihmisestä erilaisen. Tämä vain johtaa pettymykseen ja suuttumukseen”, Preece kertoi.

Preecen mukaan on tärkeää hyväksyä oma kumppani sellaisena kuin hän on ja pyrkiä tekemään töitä tiiminä päästäkseen yli väistämättömistä ongelmista, joita kaikki parit kohtaavat raha-asioista viimeisen herkkupalan syömiseen.

”Paras tapa käsitellä täyttymättömiä odotuksia on vain yksinkertaisesti tehdä töitä tiiminä”, Preece totesi.

”Asettakaa tavoitteita yhdessä ja tehkää yhdessä töitä niitä kohti. Se on hauskempaa sekä ne saavuttaa todennäköisemmin, kun joku kannustaa eteenpäin”, asiantuntija päätti.

Lähde: The Independent