Asenteet ovat muuttuneet työmaailmassa eikä tatuointeihin suhtauduta enää niin negatiivisesti.

Tatuoinnit eivät enää vaikuta negatiivisesti mahdollisuuksiin saada työpaikka, selviää Human Resources -journalissa julkaistusta tutkimuksesta. Suhtautuminen tatuointeihin on muuttunut työmaailmassa niin paljon viime vuosina, että näkyvät tatuoinnit eivät enää ole kytköksissä henkilön työllisyyteen tai palkkasyrjintään, kertoo The Independent.

Kahden yliopiston (University of Miami Business School ja University of Western Australia Business School) tutkijat keräsivät dataa yli 2 000 osallistujalta 50 Yhdysvaltojen osavaltiosta ja saivat selville, että tatuoitujen työntekijöiden vuosittaiset tienestit eivät tilastollisesti erottuneet tatuoimattomien tienesteistä.

The Independentin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että tatuoidut työnhakijat saivat töitä yhtä todennäköisesti kuin tatuoimattomat hakijat sekä joissakin tapauksissa tatuoitujen todennäköisyys tulla palkatuksi oli jopa parempi. Tämä kuitenkin koski vain tatuoituja miehiä.

”Yllättävää kyllä, miesten keskuudessa, saimme selville, että yksi tai useampi tatuointi oli kytköksissä pieneen, mutta merkittävään kasvuun työllistymisessä, noin 7,3 prosenttia suhteessa keskiarvoon”, tutkimuksen tekoon osallistunut University of Western Australia Business Schoolin apulaisprofessori Andrew Timming sanoi The Independentille.

”Naisten keskuudessa ei löydetty eroa työllistymisessä tatuoitujen ja tatuoimattomien välillä”, hän lisäsi.

”Yhteenlaskettuna emme löytäneet todisteita syrjinnästä tatuoituja kohtaan”, Timming jatkoi.

”He tienaavat yhtä paljon kuin tatuoimattomat ihmiset ja saavat yhtä todennäköisesti töitä. Yleinen suhtautuminen tatuointeihn on muuttunut todella nopeasti, kun yhä useammat omaksuva kehotaidetta”, apulaisprofessori kertoi.

Timmingin mukaan tämä voi selittyä sillä, että monet nuoret ovat ottaneet tatuointeja parin viime vuosikymmenen aikana ja heidän ikääntyessä heistä tulee johtajia ja päätöksentekijöitä työpaikoilla.

”Siksi he ovat hyväksyvämpiä kehotaiteen suhteen kuin vanhemmat kolleegansa”, Timming huomautti.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: The Independent