Vaikka monilla on erilaisia seksifantasioita, on vain osa tehnyt niistä totta.

Noin viidennes (19 %) suomalaisista on tarttunut tuumasta toimeen ja toteuttanut omia seksifantasioitaan käytännössä, ilmenee Kaalimato.comin teettämästä kyselytutkimuksesta. Eri fantasioista eniten on kokeiltu seksin harrastamista julkisella paikalla.

Tutkimuksen mukaan joka viides suomalainen (20 %) on harrastanut seksiä julkisella paikalla. Myös sitominen (17 %), roolileikit (11 %) sekä kolmen kimppa (10 %) pääsivät eniten toteutettujen fantasioiden listalle.

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan monet näistä eniten toteutetuista fantasioista ovat klassisia ja varsin vaivattomia viedä käytäntöön.

”Mutta kaikista suosituin toteutettu fantasia, seksi julkisella paikalla, onkin haastavuudeltaan omaa luokkaansa. Kenties suuri kiinnijäämisen riski kiihottaa suomalaisia aivan erityisellä tavalla”, hän sanoo.

Nuoret aktiivisimpia sekä fantasioimaan että toteuttamaan niitä

Tutkimuksen mukaan eniten omia fantasioitaan ovat toteuttaneet 25-34-vuotiaat (27 %) sekä seurustelevat, mutta erillään asuvat pariskunnat (24 %). Fantasioiden toteuttaminen on hieman yleisempää miehillä, joista vajaa neljännes (22 %) on toteuttanut seksihaaveitaan, kun naisista näin on tehnyt 16 prosenttia.

Kumppanin fantasioita on tutkimuksen mukaan toteuttanut alle viidennes (17 %) suomalaisista. Tässäkin nuoret ovat olleet muita ikäryhmiä aktiivisempia, sillä 18-24-vuotiaista ja 25-34-vuotiasta lähes neljännes (23%) on tehnyt kumppaninsa fantasioista totta.

Ikä näyttäisi vaikuttavan sekä siihen, kuinka aktiivisesti fantasioi että siihen, kuinka toteuttaa fantasioitaan. Kaalimato kertoo, että niin kolmen kimpassa, sitomisessa, seksin harrastamisessa julkisella paikalla kuin roolileikeissä 18-34-vuotiaat korostuivat muita ikäluokkia ahkerampina fantasioijina että niiden toteuttajina.

”Suurin osa ihmisistä fantasioi, mutta vanhemmat eivät välttämättä tietyllä tapaa hyväksy mielitekojaan, sillä niitä pidetään tabuina. Nuoret sen sijaan hyväksyvät omat fantasiansa avoimemmin ja myös toteuttavat niitä aktiivisemmin”, Lavikainen selittää.

Fantasiat voivat tehdä hyvää parisuhteelle

Seksuaaliterapeutin mukaan fantasiat voivat parhaimmillaan rikastuttaa parisuhteen seksielämää, mutta aina fantasian paljastaminen kumppanille ei vastaa odotuksia.

”Fantasiat ovat usein henkilökohtaisia ja arkoja asioita”, Lavikainen muistuttaa.

”Voi kuitenkin olla vapauttavaa ja parisuhteen luottamusta vahvistavaa keskustella fantasioistaan avoimesti kumppanin kanssa ja saada myös kumppani jakamaan omat seksuaaliset haaveensa”, hän kertoo.

Kerroimme aiemmin Kaalimadon selvittäneen, millaisista asioista suomalaiset fantasioivat eniten. Suomalaisten suosituimmista seksifantasioista voit lukea lisää täällä.

Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen vastasi tuhat iältään 18-70-vuotiasta suomalaista. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin M3 Paneelissa huhtikuussa 2021 ja lähtöotos on kansallisesti edustava.