Jalkaterapeutit eivät juuri suosittele käyttämään Crocseja – ainakaan pitkiä aikoja.

Crocsit jakavat mielipiteet jyrkästi kahteen leiriin – toisten mielestä ne ovat hirveitä ja toisilla ei ole mitään niitä vastaan – mutta kumiset kengät ovat tulleet jäädäkseen. Jalkaterapeutit eivät kuitenkaan ole juuri Crocsien ystäviä.

Chicagossa jalkaterapeuttina toimiva Megan Leahy kertoi Huffington Postille, etteivät Crocsit valitettavasti sovellu kokopäiväiseen käyttöön. Vaikka Leahyn mukaan ne tarjoavat hyvää tukea jalan kaarelle, eivät ne turvaa asianmukaisesti kantapäätä.

”Kun kanta on epävakaa, varpailla on taipumusta tarttua, mikä voi johtaa jännetulehdukseen, pahentaen varpaan epämuodostumaa, kynsivaivoja, liikavarpaita ja känsiä”, Leahy sanoi.

”Samaa voi tapahtua varvastossujen ja minkä tahansa takaa avoimen kengän kanssa, missä kanta ei ole suojattu”, hän lisäsi.

Leahyn väitteet saavat tukea tohtori Alex Korilta, joka on American Academy of Podiatric Sports Medicinen puheenjohtaja. Korin mukaan minkä tahansa kengän tärkein ominaisuus on tukeva osa kannan ja varpaiden välillä, ja potilailla on todennäköisemmin jalkakipuja, jos heidän kengissään tämä osa taipuu.

Kor kertoikin Huffington Postille näkevänsä päivittäin potilaita, jotka valittavat jalan kaaren tai kantapään kivuista ja käyttävät Crocseja.

”Ainoastaan kahdenlaiset potilaat hyötyvät näistä kengistä; he, joilla on korkea kaari tai he, joilla on jaloissa ja nilkoissa liiallista turvotusta”, Kor sanoi.

”Missään olosuhteissa en voi kuitenkaan suositella niiden käyttöä 8-10 tuntia päivässä”, hän painotti.

Leahyn mukaan Crocsit ovat hyvät rantareissuille tai uima-altaalle, mutta niitä ei pitäisi käyttää pitkillä kävelyillä. Hän myös lisäsi huomanneensa, että lapsilla (ja jopa aikuiset) on taipumusta kompastua ja kaatua enemmän Crocseja käyttäessään.

Mitä mieltä sinä olet jalkaterapeuttien kommenteista – vaikuttaako se Crocsien käyttöösi? Kerro mietteesi alla!

Lähde: Huffington Post