Toiset tuntuvat vanhenevan normaalia nopeammin, mutta miksi?

Tätä on tutkittu ja tulosten mukaan on muutama asia, jotka tulevat esille heidän kohdallaan, jotka vanhenevat muita nopeammin.

Tutkijaryhmä otti huomioon monta biologista merkkiä

Tutkimuksessa oli mukana noin 1000 miestä ja naista, jotka olivat syntyneet huhtikuun 1972 ja maaliskuun 1973 välisenä aikana. Arvioidakseen jokaisen osallistujan biologista ikää, tutkijat huomioivat heistä 18 merkkiä, joita olivat mm. verenpaine, elinten toiminta, kolesteroli, hampaiden terveys ja aineenvaihdunta.

Tulosten mukaan suurimman osan biologinen ikä vastasi heidän kronologista ikäänsä, mutta osan biologinen ikä oli enemmän ja osan vähemmän kuin miltä heidän kronologinen ikänsä oli.

He, jotka olivat ikäistään vanhemmassa kunnossa, menestyivät huonoimmin vanhuksille tehtävissä testeissä, kuten tasapaino- ja koordinaatiotesteissä sekä testeissä, joissa ratkaistiin ongelmia. Heillä oli myös eniten vaikeuksia suorittaa fyysisiä tehtäviä, kuten nousta portaita ylös.

Tämän tutkimuksen tulokset saattavat olla virheellisiä, koska suurin osa biologista merkeistä liittyy liikalihavuuteen. Onko ylipainon kerääntyminen sama asia kuin ikääntyminen?

Lähde: Your Tango