Monet miehet nukahtavat heti intiimin hetken jälkeen. Nyt sille on löytynyt myös tieteellinen syy.

Oletko miettinyt usein, miksi miestä alkaa väsyttämään sen jälkeen, kun olet harrastanut hänen kanssaan seksiä? Näin käy ainakin monille miehille. Tätä on tutkittu ja syy on löytynyt.

Syy sekstailun jälkeiseen uneliaisuuteen liittyy aivokemikaaleihin

Monet harrastavat seksiä sängyssä, jolloin ei ole ihme, että keho yhdistää sen nukkumiseen. Jos seksiä harrastaa aamulla tai illalla, siinäkin on syy miksi sen jälkeen voi väsyttää, koska monia väsyttää aamulla herätessä ja illalla, jolloin mennään myös yöunille.

Mutta syitä uneliaisuuteen heti seksin jälkeen on muitakin. Ne liittyvät aivokemikaaleihin. Aivot vapauttavat seksin monia aivokemikaaleja, joita ovat norepinefriini, serotoniini, oksitosiini, vasopressiini, typpioksidi ja prolaktiinihormoni.

Kuten seksin aikana, prolaktiinitasot ovat yleensä korkeammat myös nukkumisen aikana. Kun saa orgasmin toisen ihmisen kanssa seksiä harrastaessa, sitä vapautuu peräti neljä kertaa enemmän kuin sooloseksin aikana saadun orgasmin aikana. Tämä hormoni saattaa siksi selittää sen, miksi miehistä tulee usein uneliaita ​​seksin jälkeen, mutta ei itsetyydytyksen jälkeen.

Myös seksin aikana vapautuvat oksitosiini ja vasopressiini vaikuttavat uneliaisuuteen. Niiden vapautuminen tapahtuu usein yhtä aikaa melatoniinin vapautumisen kanssa, joka on kehon sisäistä kelloa säätelevä hormoni.

On myös havaittu, että saavuttaakseen orgasmin on päästettävä irti peloista ja ahdistuksesta, joka voi samalla aiheuttaa myös uneliaisuutta.

Mutta miksi tämä kaikki tuntuu vaikuttavan vahvemmin miehiin kuin naisiin?

Seksin harrastaminen vähentää energiaa tuottavaa glykogeenia lihaksissa, joka tekee olon väsyneeksi. Naisilla on yleensä vähemmän lihasmassaa kuin miehillä, joten tällainen väsymys ei siksi vaikuta naisiin niin helposti kuin miehiin.

Lähde: Dailystar