Voi olla hyvinkin mahdollista, että ex-kumppanisi kummittelee elämässäsi vieläkin, vaikka erositte jo kauan sitten.

Se voi johtua siitä, että sinusta lapsesi näyttää ihan ex-puolisoltasi, vaikka lapsi ei ole edes hänen. Jos näet lapsessasi ex-kumppanisi piirteitä, syy sille voi selvitä tämän erään erikoisen tutkimuksen tuloksen avulla.

Munasolut imevät siemennesteen molekyylejä

New South Walesin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jälkeläiset voivat muistuttaa äidin aiempaa seksikumppania. Mutta onneksi tämä todettiin vasta kärpästen kohdalla todeksi.

Tutkimuksessa tutkittiin kärpäsiä ja niiden lisääntymistä. Tutkimuksessa havaittiin, että poikasten koko määräytyi sen ensimmäisen uroksen koon mukaan, jonka kanssa emo oli paritellut, eikä sen uroksen mukaan, jolle synnytti jälkeläisiä.

Tutkijat ehdottavat tälle syyksi sen, että naaraan kypsymättömät munasolut imevät ensimmäisen parittelun kautta sisäänsä siemennesteen molekyylejä, jotka vaikuttavat sitten myöhemmin saatavien jälkeläisten kasvuun, vaikka lisääntyminen tapahtuisikin toisen parittelukumppanin kanssa.

Kärpäset eivät näytä pääsevän eroon ensimmäisestä seksikumppanistaan, mutta toivotaan, että tämä sama ei oikeasti päde ihmisten kohdalla!

Lähde: Your Tango