Kuninkaallisessa perheessä ei pistetä mitä tahansa suuhunsa.

Siinä missä tavalliset kansalaiset syövät mielellään silloin tällöin pikaruokaa tai ”roskaruokaa”, vältellään näitä syötäviä brittihovissa. Yksi pikaruokien joukkoon laskettava syötävä tekee kuitenkin poikkeuksen.

Kuninkaallisessa keittiössä 15 vuoden ajan ennen työskennellyt kokki Darren McGrady on paljastanut The Sunille, mikä on kuningatar Elisabetin lempipikaruokaa. Hän on mieltynyt hampurilaisiin, joita hän tilaa ilman sämpylää.

Kuningatar ei kuitenkaan tyydytä hampurilaishalujaan tunnettujen pikaruokaketjun burgereilla. Sen sijaan hänen oma keittiötiiminsä valmistaa lihapihvin alusta alkaen itse.

”Se aina huvitti minua Balmoralissa (linna Skotlannissa, missä kuningatar lomailee kesäisin), teimme omat hampurilaisemme. He kävivät metsästämässä peuran ja teimme peuranlihaburgereita”, McGrady kertoi.

The Sunin mukaan kun McGrady ei ollut valmitamassa sämpylättömiä burgereita kuningattarelle, hän yleensä kokkasi ranskalaisen keittiön ruokaa. McGrady myös paljasti, ettei kuningatar välitä pitsasta eikä hänen uransa aikana brittihovissa tarjoiltu yhtään ainoaa pitsaa.

Mitä muuta brittihovissa ei syödä? Sen on paljastanut aiemmin herttuatar Camilla, ja voit lukea aiheesta lisää täällä, kun taas hovin elämää ohjaileviin muihin sääntöihin voit tutustua täällä.

Lähde: The Sun