Kaikki kauneudenhoitorutiinit eivät ole yhtä tärkeitä, eikä todellakaan haittaa, jos et tee näitä kaikkia, ainakaan joka kerta.

Omasta hygieniasta, hyvinvoinnista ja ulkonäöstä huolehtiminen ei todellakaan ole turhaa! On monellakin tärkeää pitää itsestään ja olemuksestaan hyvää huolta: se tekee hyvää omalle mielelle ja itsetunnolle, ja se viestii sinusta ja olostasi myös muille.

Esimerkiksi uusiin ihmisiin tutustuessa ja vaikkapa työpaikkaa haettaessa on todella tärkeää, millaisen vaikutelman itsestäsi annat. Se, että näytät siistiltä ja huolitellulta ja tuoksut hyvältä ei todellakaan ole turhaa.

Jotkin kauneusrutiinit on kuitenkin helppo ottaa vähän liiankin vakavissaan, eivätkä kaikki rutiinit todellakaan ole sellaisia, jotka olisi pakko tehdä joka ikinen kerta, kun poistuu kotoa ulos.

Jos et tee näitä kaikki asioita aina, se ei todellakaan tee sinua heti epäviehättäväksi!

 1. Sheivaus
  Toki sheivaus on monen naisen mielestä tärkeää jo ihan oman siisteyden vuoksi, mutta tästä ei kenenkään kannata stressata! Eivät miehetkään sheivaa kaikkia karvojansa pois, joten sinunkaan ei tarvitse hävetä, ellet muista tai jaksa aina sheivata uskollisesti koko kroppaasi karvattomaksi.

 2. Kynsien lakkaaminen
  Vaikka kyntesi eivät olisikaan ihan tip top kunnossa, kukaan muu tuskin kiinnittää asiaan huomiota, kuin sinä. Välillä lakka lohkeilee ja kynsi katkeaa, mutta elämä jatkuu!

 3. Tukan stailaaminen
  Vaikka et ehtisikään joka aamu stailaamaan tukkaasi sen näköiseksi, kuin olisit juuri tulossa kampaajalta, ei haittaa! Pääasia, että hiuksesi ovat puhtaat. Kukaan tuskin kiinnittää edes huomiota siihen, ovatko hiuksesi kiharat, suorat vai jotain siltä väliltä.

 4. Hajuvesi
  Rehellisesti sanottuna, on tärkeää, että et haise pahalta, mutta sillä ei ole mitään väliä, tuoksutko kukilta, hedelmiltä, niityltä vai et juuri miltään. Sillä ei siis ole mitään väliä, onko sinulla kallista hajuvettä ylläsi vai ei.

 5. Piilolinssit
  Vaikka moni nainen on tästä epävarma, ole huoletta: näytät hyvältä myös laseissasi! Jos piilarit hankaavat tai unohdit tilata uusia, älä stressaa! On ihan ok, että käytät lasejasi, ja näytät niissä varmasti ihan yhtä hyvältä kuin piilareissakin.

 6. Meikki
  Moni nainen pitää aivan mahdottomana ajatuksenakin, että lähtisi ilman meikkiä kodin ulkopuolelle. Tämä on kuitenkin aivan turha stressin aihe, sillä ketään muuta ei todellakaan kiinnosta! Paitsi kenties, jos satut olemaan malli ja menossa töihin. Tämähän on vain hyvä tilaisuus näyttää, että olet luonnonkaunis ja pärjäät erinomaisesti myös ilman meikkiä.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk