Kaikki eivät ole samaa mieltä siitä, miten lasten saaminen vaikuttaa parisuhteeseen.

Mutta nyt siihen saadaan sellainen vastaus, joka on monien mieleen. Toivottavasti se on teilläkin ihan totta, jos te olette saaneet jo perheen lisäystä. Ehkä vielä mietitte, pilaako se suhteenne, ettekä uskalla lisääntyä. Mutta tämän uutisen mukaan siitä ei ole pelkoa, varsinkaan jos olette naimisissa.

Erään tutkimuksen mukaan lasten saaminen tekee avioliitolle hyvää

Sitä on ihan tutkittu, että miten lasten saaminen vaikuttaa suhteeseen ja varsinkin avioliiton solmineiden suhteeseen. Tässä tutkimuksessa oikeastaan verrattiin avioliitossa ei ja avioliitossa olevia, joilla kaikilla oli lapsia.

Tutkimuksen mukaan naimisissa olevat, joilla on lapsia, ovat onnellisempia kuin naimattomat, joilla on myös lapsia. Naimisissa olevista vaikuttaisi tulevan koko ajan vain sitä onnellisempia, mitä enemmän he saavat lapsia.

Mutta ei lasten saaminen liity aina onnellisuuteen. Synnytys- ja synnytysvuodet ovat aikoja, jolloin tyytyväisyys avioliittoon laskee, ja jolloin äidit ja isät kokevat todennäköisemmin masennusoireita kuin lapsettomat ihmiset.

Jokainen avioliitto ja suhde on erilainen, joten sitä ei voi tietää, että tekevätkö lapset suhteista parempia tai huonompia vai onko siihen elämään mitään eroa onnellisuudessa, jolloin lapsia ei vielä ollut.

Lähde: Your Tango