Käsitys naisten ja miesten seksuaalisesta huipusta on, että se olisi naisten kohdalla yli 30-vuotiaana ja miesten kohdalla jo parikymppisenä. Tämä kysely on kuitenkin saanut erilaisia tuloksia aiheesta.

Seksilelufirma Lovehoneyn mukaan naiset kertovat harrastavansa elämänsä parasta seksiä noin 26-vuotiaana, kun taas miehet 32-vuotiaana. Tulokset ovat siis melko päinvastaiset aiempiin käsityksiin miesten ja naisten seksuaalisista huipuista.

Women’s Healthin mukaan kyselystä ilmeni mielenkiintoinen seikka: jos harrastat seksiä ylipäänsä, on hyvin mahdollista, että iästäsi huolimatta se on elämäsi parasta seksiä. Kyselyn mukaan 46 prosenttia vastaajista kertoi seksielämänsä olevansa parhaimmillaan nykyisen kumppaninsa kanssa – iästään huolimatta.

Määrä ei korvaa laatua

Kyselystä kävi ilmi myös, että määrällä ei ole mitään tekemistä laadun kanssa, sillä vain 35 prosenttia kertoi harrastavansa eniten seksiä elämässään parhaillaan. Eli siis monen kohdalla elämän parasta seksiä ei saa silloin, kun sitä harrastaa eniten.

Kyselyn tärkein asia Women’s Healthin mukaan on kuitenkin se, että seksuaalisesta huipusta ei tarvitse murehtia.

”Naisilla on heidän seksuaalinen huippunsa, kun he tuntevat olevansa vapaimmillaan, energisimmillään ja virittyneimmillään omaan seksuaalisuuteensa”, avioliitto- ja seksiterapeutti Jane Greer kommentoi Women’s Healthille, mutta lisäsi, ettei sitä tarvitse lukita tiettyyn ikään tai aikaan.

Jos harrastat tässä vaiheessa elämääsi elämäsi parhainta seksiä, ei sinun täydy kuitenkaan ajatella, että se ei siitä enää paremmaksi voi muuttua.

”On realistista odottaa ristiaallokkoa läpi seksuaalisen elämäsi”, Greer sanoi.

”Kun taas olet saavuttanut tietyn intohimon, mielihyvän ja tyydytyksen tason, se on aina jatkossakin saavutettavissa huolimatta siitä, minkä ikäinen olet”, hän lisäsi.

Jos sinusta taas tuntuu, että ”huippusi” on vielä saavuttamatta ja elämäsi paras seksi antaa odottaa itseään, ei siitäkään pidä huolestua.

”Ole varma tiedostaen, että kyse on vain oikean kumppanin löytämisestä. Pysy positiivisena ja rohkaistuna, sillä siitä pisteestä, missä olet seksuaalisesti nyt, on mahdollista kasvaa ja parantua ajan myötä”, Greer päätti.

Lähde: Women’s Health