Tarvitsetko apua parisuhdeongelmissa? Kokeile näitä viittä keinoa

Apu ongelmiin voi löytyä yllättävistäkin paikoista.

Parisuhdeongelmien kanssa painivat hakevat apua yleensä käymällä asioita läpi jonkun kanssa. Monille se on ystävä, jolle purkautua, toiset luottavat ammattiapuun tai lukevat naistenlehdistä vinkkejä.

Näihin turvaudutaan, koska niistä yleensä myös on apua – edes jossain määrin. Joskus kannattaisi kuitenkin koettaa jotain toisenlaista tapaa hakea apua parisuhdeongelmiinsa.

Seuraavan kerran, kun haluaisit purkaa sydäntäsi, harkitse vaihtelua ja koeta jotain näistä tavoista:

1. Chatit

Chatit voivat tuntua vanhanaikaiselta, mutta niissä on kuitenkin ihmisiä, jotka ovat kokeneet samoja asioita kuin sinä. Tärkeintä on löytää sopiva chatti, sillä esimerkiksi naisten iskuvinkkejä tarjoava chatti ei ole oikea paikka parisuhdeongelmien purkua varten.

2. Pitkään naimisissa olleet sukulaiset

Jos esimerkiksi isovanhempasi ovat vielä elossa, arvosta sitä ja kysyä heiltä neuvoa. Jos he ovat edelleen naimisissa tai olivat, kunnes jäivät leskeksi, kysy heiltä, miten he onnistuivat pitkässä suhteessaan. Vuosikymmeniä yhdessä olleelta parilta varmasti löytyy hyviä neuvoja, niitä täytyy vain osata kysyä.

3. Lemmikki

Lemmikin puoleen kääntyminen voi tuntua huvittavalta, mutta niiden puhumattomuus on syy, miksi purkautua lemmikilleen. Lemmikille kerrot huolesi ilman pelkoa siitä, että joku juoruaa tai tuomitsee sinut. Lemmikkien hiljaisuus tarjoaa mahdollisuuden itsearvioinnile. Pura mieltäsi siis lemmikkisi korville ennen kuin annat kumppanisi kuulla kunniansa.

4. Kumppanin paras ystävä

Neuvojen pyytäminen kumppanin parhaalta kaverilta voi vaikuttaa oudolta, mutta jos sen tekee hienotunteisesti, heistä voi olla paljon apua. Ensimmäinen asia, mikä kannattaa muistaa on, että ei lähde puhumaan pahaa kumppanistaan hänen ystävälleen, sillä se saa hänet vain puolustuskannalle ja tekee tilanteesta epämukavan. Jos muotoilet sanasi oikein, voi ystävä kertoa sinulle näkemyksiä, joista on apua ongelmienne selvittämisessä.

5. Shakespeare

Shakespearen teokset ovat traagisia, mutta myös romanttisia, sillä Shakespeare tiesi, kuinka kauniita rakkaustarinoita kirjoitetaan. Hänen teoksiaan lukemalla voit saada kaksi asiaa laitettua oikeisiin perspektiiviin:

1. Jokaisessa suhteessa on ylä- ja alamäkiä.

2. Hyvät parisuhteet ovat taistelun arvoisia.

Älä epäröi tutkia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, koska parhaimmat vastaukset voivat löytyä paikoista, mistä sitä vähiten odotat.

Lähde: Your Tango